2011

Då var det inte långt kvar på detta året, hjälp vad det gick fort. Det kanske är för att det har varit ett väldigt roligt år, ett av de bästa i mitt liv tror jag. Men det har varit väldigt stressigt och jobbigt också. Istället för att bara skriva en massa så tänkte jag lägga upp bilder och skriva till, kanske blir lite roligare för er att följa mitt år.


Jag övningskörde med bilskolan för fullt


Mitt projektarbete/yrkesbevis i skolan som jag jobbade för fullt med i några månader. Det blev mycket sena kvällar i skolan under den tiden men det var det värt för jag klarade det! Yrkesbeviset är som ett körkort kan man säga man får ett bevis på att man kan det man gör. Vi skulle redovisa vårat arbete för fyra domare som tillsmmans skulle bedöma om man var godkänd eller inte, har aldrig varit så nervös kan jg säga!!
 


Det var dags att prova och köpa balklänning. Inte det lättaste att hitta men blev otroligt nöjd när jag hittade denna.



Mina floristlärare anmälde mig och en klasskompis till en skoltävling utan att vi visste om det. Antagligen så visste dom att jag inte skulle säga ja om dom hade frågat innan. När dom väl sa att vi var anmälda så kunde jag inte säga nej, och det var tur det för det var verkligen jättekul när man äl gjort det men gud så nervöst och stressigt. Det var ännu roligare att det gick så bra för oss. Man tävlade i par och vi kom trea!!

Man gjorde var sin bukett och ett pararbete och vet ni vi kom etta på pararbetet


Efter tävlingen som var tor-fre så hade jag min första uppkörning på måndagen plus att jag hade nationella prov i Matte C på fredagen och balen var på lördagen, mycket på en gång kan man säga. Uppkörningen gick inte bra alls så det var bara att boka ny tid....


Såhär såg jag ut på balen. Min barndomskompis Emelie gjorde iordning mig

Jag och mina tjejer <3


 

Saknar klassen

STUDENTEN!!!
 
Vårt flak var bäst! Hahaha
 
 
Denna dag är en av de bästa i mitt liv. Det var så sjukt kul att åka flak!!! Studentfesten på kvällen/natten blev också lyckad har en del kort där ifrån också men jag tror jag hoppar att ladda upp dom


Min entré på studentmottagningen, Grymt!

Inte långt efter Studenten (som var den 27 maj) så fyllde jag 19 år och dagen efter det så började Eric Saades sommarturné!! Det blev en del musik under sommaren, många konserter och mycket Lotta på liseberg. Här kommer några bilder från det.

Eric har definivt bidragit till att detta året har blivit ett utav det bästa. Han och hans musik, att gå på hans konserter jag kan inte beskriva hur kul jag tycker att det är!! Därför är jag så lycklig över att ha fått sett han live så många gånger som jag har gjort i år!

Made of Pop, Liseberg

Made of Pop Bollnäs, sommarens bästa konsert tror jag!


Made of Pop i Skara!

Made of Pop i Höör! Jag tog en liten tripp ner till Skåne och träffade Caroline. Sista madde of pop för sommaren


Lotta på Liseberg, Grym kväll med Eric, Tomas Ledin, September, Thomas Pettersson
  


Rix FM Festival i Göteborg. Danny!!!


The Arks sista spelning i Göteborg

Runt midsommar tog jag äntligen mitt KÖRKORT!! LYCKA på HÖG nivå!!!


Signeringen i nordstan och Borås med pappa hör till höjdpunkterna detta året


Jag har även börjat så smått på mitt arbetsliv, kul att tjäna sina egna pengar, men det är jobbigt att bli vuxen också, mycket mer att tänka på.... Jag har även ändrat hårfärg för första gången i mitt liv och jag har börjat blogga, vilket är väldigt kul (Hoppas ni gillar den också). Det jag ska försöka ta tag i nästa år är träningen, jobb kanske resa, åka till Stockholm med världens bästa Lina.

Kan inte fatta att jag har klarat yrkesbeviset, varit med i en floristtävling och kommit trea, tagit Studenten och tagit körkort, ett mycket händelserikt år helt enkelt. Hoppas 2012 blir minst lika bra!

Detta var en väldigt snabb resumé av mitt 2011, har ju förstås hänt mycket mer roligt men detta är en del av höjdpunkterna! Till sist vill jag bara säga en sak till Lina: Vi måste ses oftare 2012, saknar oss!!!

Färdig!

Gissade ni rätt???


ZLATAN!!!

Paket i brevlådan

Idag damp det ner ett efterlängtat paket i våran brevlåda. Har beställt en t-shirt från Saadeshoppen, så det var den som kom, plus ett lite idolkort som man fick med.

Så nu är jag redo för konserten (eller konserterna) i April!!! Längtar som en tok!




Snygg eller vad??

Mysdag hemma

Idag har jag bara myst hemma, har inte ens tagit av mig pyjamasen. Jag sitter nu och lyssnar på go musik och har börjat på en ny teckning.


Diggar hans röst asså, kanske för att jag gillar Håkan Hellström

Kan ni gissa vem det ska bli?
(och jag kan ge er en liten ledtråd.... Nej, det är inte Saade, men det hoppas jag att ni ser ;)






Gårdagens outfit

 
Andreas får ta och öva på att ta kort, ser ju helt vit ut, men men...







Skinnjacka: Ginatricot
Linne : Ginatricot
Byxor: Ginatricot
Skor: Johanssons skor

Eldsjälsgalan!!!

Igår va jag och min bror, Andreas på Eldsjälsgalan i lisebergshallen. Tyckte det va kul att han ville följa med mig, det är ju inte så ofta bara jag och han gör något tillsammans. Kul hade vi och det var en bra gala men vi vann tyvärr inget på bingon, men det gjorde inget det viktigaste var ju att se Eric såklart!
Här kommer lite bilder

  


 
Nanne

Maria Lundqvist

ERIC SAADE











Inga superbra bilder men de får duga, vi satt ganska långt ifrån så fick zooma rätt mycket

Kristine och Peter Jidhe

Outfits

Har shoppat lite igen så har satt ihop några outfits med de nya och gammla kläder

Va tycker ni?


Byxorna hittade jag på Gina rean :)

 
Skinnvästen är ny från Carlings
  
                                                   Sommaroutfit
 

Blommor!!

Köpte med mig blommor från jobbet och idag knäppte jag lite kort på finingarna :)



 

 


Amanda Fondell



Älskar hennes tolkning

Grym Tolkning


Julafton

Nu har jag lite tid över för tt skriva lite om min julafton. På morgonen äter vi alltid hemmgjord risgrynsgröt, så även i år. Efter frukosten gjorde vi iordning oss för att åka iväg till min farbrors familj, där vi skulle fira med dom och farmor och farfar. Vi va där lite innan kalle började så vi satte oss och tittade på det (Jag kommer aldrig bli för gammal för tecknat, jag bara måste se det på julafton fast jag typ kan varenda replik...haha). Efter det åt vi den goda julmaten och pratade och hade det jättemysigt. Sen var det dags att dela ut julklapparna, tomten kom som vanligt. I våran släkt bjuder vi alltid tomten på något stärkande (om ni förstår vad jag menar) och kollar sen hur han bär sig åt för att få in det i munnen. När tomten går öppnar vi julklapparna. Jag fick en hel del av det jag önskade mig plus några överraskningar. Sen drack vi kaffe och åt risalamalta och julgodis, mycket gott! Senare på kvällen kör vi alltid julklappsleken (orkar inte förklara men ni vet säkert vad det är). Det bir oftast så att två stycken eller ibland alla som slåss om ett paket som man vill ha, så va det även i år och det var jag som köpte det, så jag ville ha den själv. Men tillslut va det farmor som fick det. Det blir rätt kul när man blir av med det men sen snor tillbaka det. Här är lite bilder från dagen


Dagens Outfit

 
Farmor och Farfar                         Jag och brorsan


 

 

 
Jag och mamma (Herre vad vit jag ser ut)

 




Julklappsleken!!



GOD JUL

Tänkte önska er en god jul, tror inte jag hinner blogga imon (och tror definitivt inte nån hinner läsa ändå). Fattar inte riktigt att det är julafton imon, idag var det liksom 10 grader varmt ute. Ikväll ska jag och familjen hem till familjen Hedman/Karlsson på uppesittarkväll, kommer bli mys :). Hoppas vi vinner!!! Har inte mycket mer att komma med idag, så hoppas ni får en riktigt mysig jul, ta hand om er!!




Shopping

Idag var jag i stan med min underbara granne Pernilla. Jag fick shoppat en hel del faktiskt. Kläder och smink. Här kommer lite bilder på det om ni är intresserade

Linnet och skjortan var på rea, då blir man glad!
       
Linnet är från BikBok, Skjortan från Toppen och den genomskinliga toppen från ginatricot

Kastrullen är räddad!!!

Mamma vägrade ge upp och nu ser den ut såhär


Nya toppar och ny färg

Hos frissan så klippte jag bara topparna, vill spara långt. Toningen blev väldigt lyckad, färgen hette Kastanj så det är lite röda toner i. Här kommer lite bilder men som ni vet så gör aldrig bilder färger rättvisa.

FÖRE


EFTER






Inte världens bästa bilder men de får duga....

Så va tycks?? Jag blev nöjd iaf :) Tack Pernilla för hjälpen!


Därför ska jag inte vara i köket

Idag efter att jag va hos frissan fortsatte jag med julgodisbaket. Idag va det knäck och chokladkola som stod på recepten. Jag gjorde båda samtidigt eftersom de är typ samma sak och det ska stå och koka och sköter i princip sig själv. Men riktigt så enkelt va det inte. Båda kokade upp bra och jag sänkte plattan till medeltemperatur som det stog och det fick stå och puttra. Men så började det lukta bränt på chokladkolan och jag sänkte plattan ytterligare. Så kom mamma och hjälpte mig med termometern för att se om den hade rätt temperatur och då var den plötsligt över så vi av med den och hällde upp den i formen, mamma brände sig för hon fick stänk av choklad på händerna. När vi hade hällt ur all smet så fick vi se att hela botten på kastrullen var helt bränd, helt svart alltså. Och skeden som vi använde var full i choklad som stelnade och gick inte att få bort. Det var kaos, samtidigt som vi skulle hålla koll på knäcken som kokade för fullt, men denna gången sänkte jag plattan lägre än med kolan. Mamma höll på med maten samtidigt, som var kyckling i ungnen så hon behövde plats på spisen för att ställa plåten där och då stog termometern ivägen och utan att tänka sig för så satte hon den på plattan som jag använt till kolan, så den var ju fortfarande väldigt varm. Så vad hände? Jo den brände fast, så vi hade bränd plast som satt fast på plattan (Kanske ska tillägga att vi har spishäll) men det fick vi bort ganska fort som tur var. Sen funkade ju inte den nått vidare, så det blev att köra på kulprovet men jag visste att temperaturen var uppe i ca 115 grader när termometern brände fast så det var ju inte så lång tid kvar tills den var klar. Då kom jag på att jag inte hade gjort i ordning knäckformarna! Fick lite panik där men det gick ganska fort och det gick även bra att hälla upp det i formarna sen och kastrullen var inte ett dugg bränd i botten. Det slutade alltså bra iaf. Därför ska jag inte göra sånt här själv, det slutade med en förstörd kastrull, en förstörd termometer, bränd kola (som vi fick slänga för den blev stenhård och smakade bränt). Men det positiva var att resten av julgodiset blev gott och vi har något att skratta åt i efterhand....hahah. Mamma blev trots allt inte så arg på mig (tror jag inte iaf).


 
Bränd kastrullbotten
 
Bränd termometer

Här har ni lte bilder på godsakerna. Alla recepten är tagna från recept.nu av Leila Lindholm



 
Knäck                                           Corneflakes crisps

Chocklad Tryffel

Gillar jag choklad?? Nej då inte alls :P Det är bara det bästa som finns!

Ingen jul utan julgodis

Hejsan svejsan i julstöket!
Jag börjar bli trött på att vara sjuk nu... Trodde här om dagen att jag äntligen blivit frisk men nej då, dagen efter vaknade jag med halsont och täpt näsa. När ska jag få börja träna igen?!?! Trist att inte känna sig hundra nu inför jul och allt, men men nu är det som det är (det kunde ju varit värre). Idag har jag iaf fått bakat lite julgodis, hann inte med allt, så får fortsätta imon. Fast jag har ju en del att göra imon förstås. Ska nämligen klippa mig och sen ska jag hem till en släkting och tona håret, så måste jag städa också, resten av julgodiset kanske blir av på torsdag då. Tänkte blogga om recepten och bilderna när allt är klart, så ni får helt enkelt vänta på de söta bilderna.

Ni får nöja er med en ÖoB reklam sålänge! Hahaha


4:e Advent

Hoppas ni har haft en mysig 4:e advent. Jag skulle shoppat kläder till jul och nyår idag men hittade ingenting, så får ta något jag redan har helt enkelt. Imon ska jag jobba, ändå dagen på hela veckan än så länge :/. Får väl fördriva tiden med att baka julgodis nån dag (hur det nu ska gå utan Anna)


Tror detta är den bästa vinnarlåten!!

Jul på Liseberg

Äntligen kom man i lite julstämmning. Det var jättemysigt på Liseberg och isshowen var lika bra som vanligt. Dock var det väldigt mycket folk, men det är det man får ta när man går på en lördag. Knäppte inte så mycket kort för det blir så kallt om händerna när man ska hålla i kameran men några blev det.





 



 

Då var det lördag igen

Det är inte klokt va tiden går fort, hur kan det vara julafton om en vecka redan??? Tur att jag är klar med alla julklappar. Jag har inte riktigt kommit i julstämmning än, var är snön och kylan liksom?? Så Idag ska jag och mamma till Jul på liseberg för första gången i år, Äntligen! Förutom att gå runt och kolla på allt fint och njuta av julstämningen så ska vi kolla på isshowen som vi gör varje år, våran granne Martina är med i den. Hoppas att det inte börjar regna bara.


Bild från förra året

Videos från signeringen i Nordstan

Här kommer några Videoklipp från signeringen i nordstan!!






Gillar hans reaktion på mina teckningar :)


En tripp till Borås med Pappa

Igår hade jag en underbar dag! Först jobbade jag till klockan två sen åkte jag ner till Gustav Adolfs Torg för att möta upp Pernilla och kolla på musikhjälpen, för vem var gäst 15.30 om inte Eric!! Självklar måste jag åka dit, det räcker ju inte att se han 1 gång på en dag liksom....haha, nä men man kan ju inte missa när han är i Göteborg. Så stog vi där och tittade lite på han, för lyssna på intervjun gick ju sådär, alla skrek ju så fort han rörde sig...hahah. Strax efter att Eric åkt iväg mot Borås så kom pappa och plockade upp mig. Vi var i Borås vid fem tiden (insläppet var klockan sex), vi åt och sen åkte vi till Boråshallen. Det var ganska många som hade kommit innan oss, men vi lyckades få platser på andra raden, sjukt bra! Konserten satte igång, det var jättemysigt med julmusiken, man fick verkligen julkänsla. Efter att alla artister varit uppe på scen så kom han de flesta väntat på!!! MR SAADE!! Han sjöng totalt 7 låtar (varav 2 jullåtar) så jag var jättenöjd, hela konserten var bra, pappa tyckte också det va bra. Lyckad far och dotter kväll helt enkelt. (Fattar fortfarande inte hur jag fick med honom....haha, Tack Pappa <3).


Mobilkamera är svaret på den dåliga kvalitén på bilden

 
Timoteij                                               Fantastic 4
 
Sonja Aldén
 
Lotta Engberg (Störtskön, lika bra som på Lotta på Liseberg)

Entertainer ut i fingerspetsarna!!!




 






Blev inte så bra bilder va nått konstigt med ljuset där inne, min kamera tappade fokus, även när jag filmade.




Man kan inte stå still till denna låt!!!

Händer i veckan

Denna veckan blir det faktiskt en del jobb, KUL!! Fast jag vet inte om viruset (eller vad det nu är) är helt borta från min kropp ännu. Är forfarande ovanligt trött.... Hoppas blommorna och mina härliga arbetskamrater kan pigga upp mig. Jag ska jobba imon, halva onsdagen och torsdag. Imon är det Lucia så tänkte ha glitter i håret, vad tror ni om det?. På onsdag ska ju jag om min pappa på julkonsert i borås, som sagt. Ser fram emot det.

Pöss på er!


gammal bild på mig

Loreen - Sober

Bra låt!!


Strösslet på min glass

Idag fyller min sköna böna Lina 19 år!!! GRATTIS, GRATTIS!!! Har varit och fikat hemma hos henne idag, så kul att ÄNTLIGEN få träffa henne.


Härliga bilder på mitt strössel (gammla bilder). Hoppas hon låter mig bjuda på dom...hihi
              


Älskar oss <3 (gammal bild)

Grym lördag, men dock ingen bra söndag

Igår va en grym dag. Eric Saade var nämligen i nordstan och spelade och signerade nya skivan!!! Jag åkte dit vid halv elva, det började klockan två. Men det fanns vissa som hade kommit vid halv sex och åtta, helt galet!! Men jag fick en ganska bra plats i mitten framför scenen, bara några framför. Det kom sjukt mycket folk. Han sjöng 4 låtar bla nya singeln hotter than fire, som var grym live!! Jag blev sjukt varm, för vart skulle man göra av vinterjackan?? Sen var det dags att ställa sig i kön till signeringen, som gick snabbare än vad jag trodde den skulle göra, för lång var den. Det var så kul att få träffa honom, har bara varit på en signering tidigare och det var ett år sedan.






Han blev sjukt imponerad, väldigt kul!!

 

  

 

 

 

Nu till idag (Söndag) då....
Jag lärde känna en tjej (Caroline) på en saadekonsert i höör (Skåne) i sommras och sen dess har vi hållt kontakten. Så idag skulle jag åka ner till Malmö för att gå med henne på signeringen där för hon hade ingen att gå med. Man tackar ju inte nej till att se Saade två dagar i rad och ville jättegärna träffa Caroline. Men så inatt så fick jag huvudvärk och kunde inte sova så bra (och jag skulle upp klockan 6 för att hinna till tåget 7.40) Jag hade kvar huvudvärken när jag vaknade och var jättevarm, men gick upp och duschade och gjorde mig iordning men så fort jag böjde mig ner så bultade det i hela huvudet och jag fick inse att jag inte kunde åka när jag mådde som jag gjorde :( :( :(. Tycker dock mest synd om Caroline eftersom hon missade det nu när inte jag kunde följa med (Förlåt). Jag fick ju ändå se det plus att jag ska se han live igen i en julkonsert på onsdag :). Och vet ni, jag får med mig min kära Pappa på det, kan inte fatta hur jag bar mig åt...hahha.


Pyssel på jobbet

Idag åkte jag till jobbet och pysslade lite. Kände att det kliade lite i fingrarna och så ville jag träffa mina arbetskamrater. Jag gjorde bordskransar som jag gjorde förra året (finns bilder på dom i "övriga blomsterarbeten"). Sen shoppade jag lite blommor också, man kan inte motstå.







Julrosor, visst är dom fantastiska

 
    


Ny vecka nya äventyr

Jag mår mycket bättre än förra veckan, så igår åkte jag iväg med bilen (kan inte riktigt fatta än att jag sitter helt själv och kör bil...haha) för att shoppa julklappar. Det blev en väldigt lyckad shoppingrunda hittade allt jag skulle ha förutom 1 sak. Jag kan tyvärr inte berätta allt jag köpte eftersom det mesta är julkappar men till mig själv köpte jag detta på Gina

 
och Zlatan boken

 




Läste första kapitlet igår och jag gillar den redan.

Efter shoppingen åkte jag hem och slog in alla julklappar. Sen städade jag mitt rum som inte har gjorts på länge, sen satte jag upp lite mer julpynt.


Visst är den söt. Köpte den igår på nille



2 bagare och 1 smet...

Hejsan hoppsan!!
Idag har jag varit hos Anna (min underbara "extra mamma") och julbakat. Mys på hög nivå, kan jag lova. Det var skönt att få komma hemifrån ett tag, men trött var jag, men det gick. Först blev jag bjuden på frukost, hemmagjord risgrynsgröt, knäckebröd med skinka och senap, mums! Med julmusik i högtalarna (+ lite Saade), förkläde på och alla ingredienser på plats fick vi bakat saffransbullar, rullrån, drömmar och kardemummasnittar. Här kommer lite bilder. Synd att man inte kan lägga in dofter också för det luktade så otroligt gott i köket. 






Istället för vanliga lussekatter gjorde vi som sagt saffransbullar med mandelmassa som fyllning













 
Julstämmning om nått!! Tack Anna Panna för en jättemysig dag.

SAADE VOL 2

Sedan albumet kom igår har jag lyssnat på det flera gånger om. Tänkte lägga upp mina favoriter, som verkligen får en att vilja dansa












Orkar inte att inte orka något!!!

Jag är fortfarande sjuk, men försöker att slita mig från sängen för jag tror aldrig att jag blir frisk om jag bara ligger i sängen hela dagarna, även om det är svårt. Så jag satte mig lite framför datorn och gick in här och kände att jag ville göra om bloggdesignen för den var inte så julig direkt. Om ni inte kan se den nya designen så tryck på uppdatera (F5). Kommentera gärna om vad ni tycker. Jag blev rätt nöjd iaf.


Har även gått runt med kameran här hemma och fotat lite




Visst är svamparna supersöta. Hittade dom på Rusta

  

 


Såhär kan man också göra sin adventsljusstake



RSS 2.0