Nytt jobb!! ....igen

Ja, detta börjar bli en tråkig vana för mig, att varje år byta arbetsplats. Blomsterbranchen här i Göteborg är allt annat än bra om man säger så och arbetsgivarna verkar kunna bete sig hur som helst... Jag är så trött på detta... Så nu när jag blev arbetslös igen funderade jag faktiskt på att börja jobba med något hlet annat, söka mig till en "normal" arbetsplats där allt fungerar. Men jag kom fram till att jag blev ganska vilse då. Jag älskar mitt floristyrke och det är det jag vill hålla på med. Samtidigt vill jag ha ett jobb som jag kan känna mig trygg med och som jag kan bygga en framtid på. Hur som helst så blev jag uppringd under min semester av en arbetsgivare som hittat mig på arbetsförmedlingen. Jag gick på intervju och det ledde till att jag fick jobbet och börjar där imorgon. Det blir ett nytt försök i en blomsteraffär på landala torg som jag hoppas jag kommer att trivas på. Jag får ändå vara tacksam över att jag har haft väldig tur med att skaffa nya jobb väldigt fort i en branch där jobben verkligen inte växer på träd, speciellt inte heltidstjänster! 
 
 

Nyklippt!

Härom dagen var jag hos frisören och bestämde mig för att klippa en kort frisyr, ännu kortare än vad jag haft förut. Jag är så nöjd med längden, toningen är samma som jag brukar.
 
Före
 
Efter
 

Björnbär

Äntligen fick jag jobba med blommor igen. Efter att ha varit ledig ett tag så kliar det i händerna. Idag så dekorerade jag festlokalen till ett bröllop och gjorde brudbuketten. Brudparet hade gett mig inbjudningskortet som inspiration och ville ha det naturligt och vilt, en stil som jag själv tycker mycket om. Brudbuketten skulle vara vild och ha ljusa färger som grund med någon/några färgklickar. 
Här får ni ett litet smakprov på hur det blev.
Fler bilder finns på min blomsterblogg www.detskavagottoleva.blogg.se/blommor 
 
 
 
 
 

Rabarber

Jag gick och köpte betong häromdagen för jag blev så sugen på att testa på att gjuta. Det kliade i händerna efter tre veckors semester!! Jag valde att testa att gjuta rabarberblad, "det där klassiska fågelbadet som många gör". Jag tänker dock inte använda det till det. Jag tog sand och formade som en kulle som jag la mina rabarberblad på. Jag valde att använda tre små istället för ett stort. Jag blandade min betong och tryckte ut den över bladen, sen var det bara att vänta... (det tråkigaste av processen). Jag väntade ett dygn med att vända den så idag fick jag se resultatet! Efter mycket pill med att få bort alla bladrester så var den äntligen färdig! Jag blev mycket nöjd med den för att vara första gången och det var superkul. Tänk vad mycket man kan göra utav betong bara med lite fantasi, jag har redan masaa idéer.
Jag fick lite betong över och hade även ett rabarberblad till så jag gjorde en ny idag, fast mindre och så tryckte jag fast ormbunksblad på undersidan. Hoppas den blir lika bra! 
 
 

Mormor och morfar <3

 

I natt e jag din....

 

Hälsingland

 
 

DASH

 
 

Ängsblommor

 
 

Underbar kväll med dig

                                         
 
 
 
 

Sol vind och vatten

 
 
 
 

Promenad

 
 
 
 
 

Småland

Ja då var man hemma igen efter 1 vecka i Småland, med min pojkväns underbara familj och fyra dagar i Hälsingland där vi umgåtts med mormor, morfar, mamma och pappa. Vi har haft det underbart, väldigt tur med vädret. Vi har fått varva ner, bara tagit dagen som den kommit. Vi har badat och solat, fiskat, spelat sällskapsspel m.m. och bara haft det gött så jag tänkt inte skriva så mycket, det blir mest bilder. 
 
 
 
 

RSS 2.0