Nu är det jul här i vårt hus

Idag har jag varit ledig och i stort sett bara varit hemma och julpyntat. Lyssnat på julmusik och pysslat, riktigt mysigt, speciellt när det inte va så kul väder ute idag. Jag älskar julen och vi sätter upp allt julpynt till första advent, varför vänta? Julen är ju så snabbt över. På söndag börjar ju julkalendern också! Man blir aldrig för gammal för den. Känns som det går så fort bara, hänger inte riktigt med! Har inte köpt en enda julklapp och nu i december kommer jag jobba som mest! Ikväll ska jag iaf ta mig tid till att äntligen träffa min underbara vän Lina, som jag inte fått krama om på flera veckor, vi har inte ens hunnit prata i telefon?!? Så det ska bli riktigt kul att få tjöta med henne om allt som hänt sen sist. Nu ska ni få se lite bilder på mitt julpynt. Adventsljusstakarna blev jag riktigt nöjd med, varför köpa färdiga ställningar när man kan göra egen mer personlig i ett fint fat eller i en fin kruka!
 
 
 

At any price

Har totalt missat denna film som snyggingen nummer ett, Zac Efron är med i. Måste se!
 
 

Söndagsmys

Söndagar för mig brukar vara väldigt lugna dagar, så även denna. Brukar gå och träna men idag orkade jag inte och jag känner att musklerna måste vila efter lillebrorsans pass igår. Det är perfekt med en personlig tränare i familjen! Känner hur träningsvärken börjar komma, vilket är lite skönt ändå för då vet man att det gav någonting. Det som är bra med Söndagkvällarna är att det är bra grejer på tv och det bästa är att dom är efter varandra, inget som krockar. Först Solsidan sen Helenius hörna och sist Bron. Bron är en av de bästa svenska serier jag har följt. Om ni inte sett den så har ni missat nått, iaf om ni gillar svenska kriminalserier.  
 
 

Hur gick det för mig?

Dagen började med ett pass på gymmet med brorsan och morsan. Andreas skulle visa bra övningar för överkroppen och eftersom vi var tre stycken som skulle gå igenom alla övningar så sprang klockan iväg rätt fort så vi var hemma ca kvart över ett så jag vart lite stressad då jag inte ens börjat med nått inför middagen. Tror att jag är lite av en tidsoptimist. Jag slängde snabbt i mig lite mat och började sedan med efterrätten vid halv två. Ett moment var att separera sex äggulor och man skulle använda både vitan och gulan bara att man skulle vispa dom var för sig och självklart så gjorde jag det lite för fort så det kom lite gula i vitan, vilket det INTE får göra (Ska det skita sig innan jag knappt har börjat liksom!!), men jag försökte ta bort det mesta och tänkte, jag testar. Det var ju trots allt sex ägg och det vill man ju inte slänga och ta nya. Men det gick hur bra som helst att vispa ihop till ett vitt fast skum (kanske att det var någon där uppe som tyckte synd om mig och ville hjälpa till lite). Jag bakade vidare och märkte att jag köpt 50g för lite choklad så det var bara att springa ner till affären och då började klockan närma sig halv tre och jag hade fortfarande inte duschat! Jag hade choklad på byxorna och det var grejer överallt på diskbänken. När kakan väl var ute ur ugnen och såg bra ut så dukade jag och sen kunde jag börja göra mig iordning. Sen hjälpte mamma mig med att visa vad som skulle skäras bort på fläskfilén och va med när jag gjorde rödvinssåsen. Jag fortsatte att förbereda och vid sex kom min snygging och knackade på. Då började jag med den råstekta potatisen som jag bestämt mig för att göra. Det osade bra i köket det va lite "Dansa i neon" där ett tag. Ett under att inte brandvarnaren satte igång. Men bra blev dom iaf. När föräldrarna gått så gjorde jag iordning förrätten och så började vi äta. 
Menyn:
Förrätt: Tunnbrödrulle med kallrökt lax och skagenröra som jag delade i små bitar och la på en bädd av sallad.
Varmrätt: Helstekt fläskfilé i ugn med råstekta potatis, rödvinssås och sallad
Efterrätt: Chokladkaka (med 23 söta små rosa födelsedagsljus istuckna i kakan i form av ett hjärta)
För att vara första gången jag gör en trerätters middag så gick det faktiskt bra. Varmrätten va ju det svåra, men jag klarade det. Rödvinssåsen blev något lös men det kan inte bli helt perfekt. Christian va nöjd, vilket var det viktigaste jag fick i betyg 7 av 10, så det skulle nog gått hyfsat i halv åtta hos mig ändå, haha. Det blev en väldigt lyckad kväll, vi hade det supermysigt med levande ljus och musiki bakgrunden. Jag är så lycklig med honom!
 
Tyvärr så tog jag inte några kort under kvällen men jag en bild på hur köket såg ut när jag bakade och ett på min bukett som jag hade på bordet.
 
 
    
 
 

Vad händer i helgen?

På fredag fyller min underbara pojkvän år! Hela 23 år! Så jag ska bjuda på tre rättersmiddag hemma hos mig på lördag! Yes, ni läste rätt, Erica ska laga mat (Hur ska detta gå?). Efterrätten och förrätten har jag koll på men det är själva varmrätten där det kan skita sig, men det är tots allt tanken som räknas och hur fel kan det gå? För övrigt så firade vi 5 månader i fredags, sjukt va tiden går fort! Jag gjorde faktiskt en rätt kul grej. Jag skickade en stor röd ros med ett kort i med bud, så våran budkille körde hem den till honom. Det är ju inte bara tjejer som ska få blommor. Han blev väldigt överraskad och verkade väldigt glad och tacksam, så då blev det extra kul. Han hade till och med googlat vad det skulle vara för temperatur på vattnet till rosen, så gulligt. Sen när vi träffades på kvällen så sa han att det va en speciell känsla att få ett blomsterbud, han hade aldrig upplevt det förut och jag svarade med att "jag vet tyvärr inte hur det känns för jag har aldrigt upplevt det själv". Det är så tråkigt när folk man känner säger "vi vågar ju inte ge dig några blommor längre" bara för att man jobbar som Florist! Hallå?! Jag jobbar med blommor för att jag tycker om dom?
 
 
 
 

Goa härliga träningsvärk!

I Söndags va jag och min lillebror på gymmet tillsammans och det händer typ aldrig. Han går en linje på gymnasiet där han lär sig mycket om träning så jag har länge velat att han ska följa med och visa lite övningar och träna mig och äntligen blev det av. Jag ville köra ett benpass och det fick jag kan jag säga, han tänkte väl "Nu ska hon få så hon tiger". Jag skakade efteråt och va helt slut i benmusklerna, speciellt i framsida lår!! Så nu har jag såklart haft rejäl träningsvärk sedan måndagskväll, gött att känna att det tog men nu kan den gärna få ge med sig. Jag kunde inte ens resa mig från soffan utan att trycka mig upp med armarna, haha. Nu hoppas jag kunna få med han snart igen så han kan köra ett överkroppspass. Vilken förmån att kunna ha lillebrorsan som personlig tränare ändå!
 
 
  
 

Ladies night

Vilken show dom bjöd på grabbarna!! Alla var riktigt bra och man kunde sjunga med i varenda låt! Alla sjöng ju sina största hits som man har lyssnat mycket på när man va mindre. Eric Saade blev en bonus, hade varit bra utan honom också. De som var med va David Lindgren, Andreas Lundstedt, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Thomas Järvheden, Style (utan Christer Sandelin) och Eric Saade. Alla hade så sjukt bra röster och dom bjöd verkligen på sig själva. Det blev mycket nostalgi, dom började tillexempel med att sjunga Britney Spears låtar . Hon är en av mina barndoms idoler och jag har dessutom sett henne live i Scandinavium när jag va sex år, så det va kul att få höra dom låtarna! Publiken va ju grym, alla va där för att ha så kul. Alla som satt nere vid borden stog upp hela tiden och sjöng med, det blev sånt tryck! När Tommy från Style kom upp och sjöng deras största hits så tog alla i från tårna och sjöng med, det va mäktigt! Vill ha dig i mörkret hos mig lyssnade man ju gör mycket på när man va mindre! Tommy Nilsson, HANS RÖST! Shit va mäktigt det va att höra han live! Jag älskar ju Amelia låten så den spelade jag in! Fick gåshud! Jag har aldrig varit på Ladies night så jag kan ju inte jämföra med tidigare år men tror nog att detta va en av de bättre! 
 
 
 
 

Redo för lördagskväll i Scandinavium!!

 

"Han kysser som en karl ska"

Tycker att Så mycket bättre är ett riktigt bra program. I år är mina favoriter Lill Lindfors och Agnes. Agnes gör grymma tolkningar och Lill hon är ju en sån skön människa och ett riktigt proffs, inte för att jag lyssnar så mycket på hennes musik. Fast en låt har jag faktiskt lyssnat lite på och det va så kul att just Agnes gjorde om den och gjorde den riktigt bra. Hon gjorde den mer som en kärlekslåt medans Lills sjunger den lite mer kaxigt. Jag gillade den jättemycket!
 
 
 
I lördags så blev man ju otroligt tagen av allt som togs upp om Ken Rings liv och Titiyos tolkning va ju riktigt gripande!
 

Ser fram emot Lördag!!!

Att det redan på lördag är 16/11, shit va tiden går fort! Känns som det va nyss man bokade biljetter fast det var månader sedan. Det jag pratar om är Ladies night i Scandinavium! Ska bli riktigt kul, har aldrig varit på det. Så kul att Eric är med (Anledningen till att jag bokade, haha! såklart det va. Det va ju inte så att ni listade ut det själva eller så, just därför måste jag förtydliga det för er!) ! Men jag tror det kan bli en riktigt bra show av de artister som är med i år. Hoppas på en grym kväll med Malin!
 
 
 

instagram

 

Bowlingkväll

Det va riktigt kul att spela bowling, men det märtes att det var ett tag sedan för det gick inte sådär jättebra men ändå helt okej. Huvudsaken var ju att vi hade kul (och att jag vann!!). 
Efteråt åkte vi hem till Emelie och tog et glas vin och pratade, supermysigt. När jag kom hem halv två så va jag riktigt trött finns inget som är så gott som att gå och lägga sig i sin säng då! 
 
Det var för mörkt för att ta en bild där vi syntes så ni får nöja er med denna. 
 
 
 

Bollar

Hej på er!
Igår tyckte jag att jag var ganska duktig. Gick nämligen upp halv nio på min lediga dag och gjorde lite frukost och traskade sedan till gymmet och va där redan halv tio. Jag har bytt gym från nordic wellness till Träningsverket, som har öppnat i en ny lokal närmare där jag bor, så det va första gången jag tränade där, man känner ju sig lite vilsen när man kommer till ett större gym för första gången men det finns ju så mycket mer maskiner att välja på. Jag tänkte träna överkropp, vilket jag måste gjort ganska rejält för idag har jag träningsvärk i alla nästan alla muskler jag lyckades träna. Gött men kanske inte världens bästa tajming då jag ikväll ska bowla med Lina och Emelie. Men det är skönt att känna att träningen tog där den skulle. Tillbaka till gårdagen.. Efter gymmet så åkte jag som vanligt hem till min lille prins och spenderade fredagskvällen och natten med honom. Vi åkte faktiskt och spelade biljard, vilket var riktigt längesedan jag gjorde så det va kul. Jag älskar ju att tävla och speciellt i bollspel, men tyvärr så vann han med 3-1 i matcher, INTE OKEJ! Men vi hade kul och man borde göra sånt oftare och gärna med några fler. Det va en del som kom i stora sällskap och umgicks medans dom spelade och det är riktigt trevligt, tycker jag iaf. Nu är jag hemma och gör inte mycket alls. Vi ska fira att Farmor har fyllt år med en middag hos oss vid fem sen ska jag träffa Lina och Emelie i stan innan bowlingen, så hoppas på en trevig kväll! 
 
Puss och kram och nyp i stjärten!
 
Bjuder på en bild från jobbet 
 

RSS 2.0