ginatricot

Detta handlade jag på gina. Ska försöka ta mig tid och ta lite outfit bilder på alla kläder jag köpte så ni får se dom på men nu får ni nöja er med detta collage.
 
 

En helt ny värld

Hej på er!
Jag har haft två riktigt härliga lediga dagar som jag faktiskt spenderat hemma helt själv. Det var ett tag sedan. Igår började dagen med att jag och Anna tog en prommenad till Linné och tog en brunch på café Tintin. Supermysigt! Sedan åkte jag till Frölunda Torg och shoppade kläder! Jag var så sugen på att handla lite nya vårkläder så det var extra kul när jag lyckades hitta massa fina plagg. Oftast är det ju så att när man väl ska ha något så hittar man inget, men när man egentligen inte ska handla då hittar man, så är det för mig iaf. Men inte denna gång! Jag handlar nästan alla mina kläder på en och samma klädaffär (ginatricot, som om ni inte visste det) vilket är supersmidigt och skönt. Slipper man springa runt en massa. Jag hittade även några plagg på BikBok. När jag kände mig nöjd åkte jag hem och där satt mamma och Anna och försökte hitta resa till Budapest för dom två, Lina och mig. Vi ska ta en weekend i Mars. Så det blev faktiskt bokat igår! Kul att ha saker att se fram emot. Klockan fem åkte jag, mamma och pappa till Träningsverket och tränade i ca 1,5 timme. Såå skönt och härlig träningsvärk har man idag! Det är tur att man rör sig och lyfter så mkt som man gör på jobbet annars hade det varit illa. Innan ögonen slockanade så kollade jag och mamma på en film. Härlig dag!
 
Idag ställde jag ingen klocka, för det är bland det bästa som finns att vakna av sig själv och sedan ligga kvar i sängen när man är ledig och inte har något planerat. Idag var det ju extra skönt när man hörde hur regnet piskade mot rutan. Jag gick upp tillslut iaf och gjorde mig en god frukost och kollade på Sverige Mästerkock (Tivo-Boxen är ju kanon). Sen vattnade jag blommorna och förberedde inför middagen och tog sedan bilen för att åka och byta jeansen jag köpte igår till en storlek mindre. Jag åkte även förbi Media Markt för att höra när objektivet kommer att komma, har väntat i 2,5 veckor... Och vet ni vad?!?! Det hade kommit!!! Dom hade bara inte hunnit ringa mig ännu. Äntligen är det mitt!! Så det första jag gjorde när jag kom hem var ju självklart att testa det! Och det är som en helt ny värld att fota med det! Nu testade jag det bara lite snabbt hemma i inget bra ljus men märkte så stor skillnad och det är precis ett sådant objektiv jag letat efter! Jag är supernöjd! Älskar att knäppa kort när det blir skärpa på obejektet man fotar och sedan oskärpa i bakgrunden. Ljusinsläppet märkte man ju också stor skillnad på. Så jag stäppade runt på moln här hemma medans jag fotade. Materiell lycka! När jag lekt klart var det dags att ta tag i städningen i mitt rum. Jag gjorde en riktig stor städning idag, vilket är skönt när det nu är klart. Sen lagade jag middag emellan städningen. Riktigt gott blev det! Gjorde pannbiff med potatisoch morötter i ungn med brunsås och lingonsylt. Självklart tog jag kort på min tallrik med nya objektivet!
 
 
 
 
 
 
 

Vårkänsla

Gjorde två begravningsarbeten i veckan som jag själv gillade väldigt mycket! 
 
 
 
 
 

Kramsnö

Har haft en underbar helg med min älskling. Åkte dit efter jobbet i fredagskväll och kom precis hem. Det kom ju en del snö natten till lördag så vi gick ut med hunden och blev lite skapar sugna då det var otroligt bra kramsnö!! Det började med att vi skulle göra en snögubbe men vår fantasi skenade iväg lite. Men när vi åkte förbi den idag stod den inte kvar... Det var någon som inte uppskattade vår konst/humor... 
 
 
 
 
 
 

#Tillräcklig

Riktigt kloka ord. Heja Molly säger jag! Otroligt bra förebild och inspirerande person! Grym tjej!

Året som gått...

Har ju glömt bort att summera 2014. Så jag tänkte att jag gör det nu. När jag tänker tillbaka på året så va det väldigt bra! Förutom att jag började året som arbetslös och va sjuk till och från i några månader. Men när man har en familj, vänner och en underba pojkvän så kan man ju inte mer än vara lycklig. Fick ju ett jobb rätt fort och jag blev av med det långvariga viruset tillslut. Såhär såg det ut:
 
Jag började med att gå på anställningsintervju hos min nuvarande arbetsgivare så det gick ju bra. Började där i februari så Januari månad såg jag som några veckors semester. Jobbade på sätt och vis ändå. Började måla en tavla till en släkting, Håkan Hellström, som blev klar några månader senare. Åh vad jag saknar att måla/teckan, måste börja på nått nytt snart! 
 
Började som sagt på nytt jobb i februari och fick visa vad jag gick för redan de första dagarna då vi hade otroligt mycket binderier till en begravning och jag fick göra kistdekorationen! Ett av de finaste arbeten jag tycker att jag gjort
 
Andreas fyllde år och vi åkte och bowlade hela familjen + Christian och Lovisa och det jag kommer ihåg speciellt från det här är att jag slog Christian!  
 
Jag och Älsklingen hade en otroligt fin och mysig kväll på Saltholmen. 
 
Teckande Håkan
 
När sommaren kom fick jag ansvaret att göra nästan alla bröllop. Hade ju aldrig gjort något sådant tidigare. Brudbuketter har man ju gjort med inte blomsteruppsättningar till ett helt bröllop så det var väldigt kul och utvecklande
 
 
Min älskade lillebror Andreas tog studenten!!! 
 
 
Jag var på mitt livs bästa konsert! Håkan Hellström, Ullevi! Publikrekord!!! Fantastisk kväll!
 
Hade underbara sommardagar med älsklingen och Dash <3. 
 
 
Midsommarafton blev ju inte alls som planerat. Hade en fruktansvärd förkylning och efter en hemsk arbetsdag så slutade kvällen hemma själv framför tv:n och tyckte synd om mig själv...
 
Var på bröllop. Christians kompis Robin gifte sig med sin Lina. Underbar dag och en superrolig kväll med mycket dans. 
 
Kan fortfarande inte riktigt förstå att denne fina man är min. Är så förälskad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. 
 
Hade ännu fler romantiska sommarkvällar med prinsen
 
och med vännerna <3
 
I Juli/Augusti åkte vi till Grekland med familjen och blev överraskade av farmor och farfar och Pappas bror och familj! Det var en av årets finaste upplevelse. Att farmor äntligen fick sin önskan i uppfyllelse. Att resa tillsammans med sina barn och barnbarn. 
 
 
Christian och jag åkte på en minisemester till skåne i tre dagar. 
 
 
 
Eric var på Lotta på liseberg, självklart var jag och Malin där!
 
Rix FM Festival i jönköping blev det också!
 
Målade en teckning till Christian på Dash. Första gången sen högstadiet jag målar ett djur
 
 
Lina flyttade hemifrån!!!!
 
Julen kom utan snö iår men det va väldigt mysigt ändå
 
 
Christian och jag åkte på en weekend till Stockholm i mellandagarna. Mys på högsta nivå.
 
Nyår har jag tyvärr inga kort ifrån... Det var en helt okej nyår. Vi var med Christians kompisar vilket var kul men sen hamnade vi på en trist hemma fest där vi inte kände någon... Men det bästa av allt var att jag fick kyssa min prins på tolvslaget! Och sen åka och träffa min bästa vän!
 
2015 har börjat bra såhär långt! Har väldigt kul på jobbet vilket jag inte haft det senaste. Det beror på att chefen med familj är borta en månad på semester och jag är den som får ha koll på läget tillsammans med en underbar ny kollega som vill ha ordning och reda.
Kärlekslivet är så bra det kan vara förutom att jag inte bor ihop med honom och kan träffa honom varje dag. Men antar att det är bar att längta och sakna. 
Jag mår bra, vill bara komma igång med träningen. 
Tror och hoppas på att det blir ett bra år! Med mycket skratt, kärlek och lycka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Närbilder

Har inte testat zoomen på kameran än. Det har inte funnits tillfälle och det har varit för dåligt väder... Men däremot närbilder. Otroligt hur nära man kan ta och det blir ändå skarpt!
 
 

Materiell lycka!

Har unnat mig en ny digitalkamera och ett nytt objektiv till min systemkamera. Jag har letat länge efter ett objektiv, har bara haft standardobjektivet man får när man köper kameran. Det har funkat jättebra men eftersom jag älskar att fotografera så vill man ju uppgradera sig. Det gäller ju även digitalkameran. Min "gamla" har jag haft i ca tre år och nu när jag hittade en jag ville ha så slog jag till. Jag satasade på bra zoom på digitalkameran och bra närbilder, landskapsbilder och porträttbilder till systemkameran så dom kompliterar varandra bra. Objektivet har jag beställt, har väntat en vecka nu så hoppas på att jag får ett sms denna veckan om att det har kommit! Wiee!
 
 
 

Tulpanens dag

 

Färgsprakande

Lite av vad jag har gjort på jobbet idag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Personligt och vackert

Då har man dekorerat en kista i skarpt läge för första gången. Man har ju gjort en del kistdekorationer men faktiskt aldrig åkt till kyrkan och dekorerat på plats. Det var en lite läskig upplevelse. Det är en speciell stämning i kyrkor, vet inte om jag gillar den direkt. Kvinnan som gjort beställningen plockade eget material till kistan som hon ville jag skulle använda mig av. Mycket grönt från växter som den avlidne tyckte om. Så otroligt fint när det är så personligt, något som verkligen speglar personen. Allt skulle vara lite busigt och naturligt. Väldigt kul att göra något lite annorlunda. Det roligaste av allt var att kunden blev så glad och tycket det var så fint allting. Så skönt när man har lyckats framställa det som hon har sett framför sig. På en begravning är det ju så att man har ju bara en chans för man får ju aldrig tillbaka det tillfället. 
 
 
 
 
 
 

Nyår!

I år fick jag fira in det nya året med min stora kärlek! Det var så underbart men saknade Lina såklart, som jag har firat med de senaste åren. Det bästa hade varit att kunna fira med båda men iår fick vi inte ihop det. Men vi träffades ändå! Dagen började med jobb för min del. från 11 till 16 var det kö i butiken. Tillslut blir man så tömd på kreativitet och trevlighet så man orkar bara inte mer. Så kändes det när jag åkte där ifrån. Var rätt trött... Men åkte hem och fixade till mig och drack lite så var man på banan och redo för en rolig kväll. Jag mötte upp Christian i Linné. Vi skulle hem till hans vän och hans fru (Robin och Lina) för att förfesta med dom och några andra vänner. Vi pratade, drack och åt. Trevligt att få umgås med hans vänner. Sen gick vi till en hemmafest som  Linas kompisar hade. Där var det väl sådär... Tolvslaget var härligt, då jag hade min älskling att kyssa! Men själva festan var inget att hurra för. Vi kände ju ingen där och det va ingen kul stämning. Vi dansade lite iaf. Och jag fick mig några goa skratt åt Christian och hans kompis Martin på dansgolvet! Jag kollade mobilen vid halv två någon gång och såg massa missade samtal från Lina. Hon ville prata och frågade om inte vi kunde åka hem till henne och Frida en snabbis. Hon saknade mig och ville ge mig en nyårskram. Vad skulle jag göra utan en vän som henne? Så jag letade upp Christian som också pratade med henne och bestämde att vi skulle komma en stund. Klockan hann ju bli tre när vi var framme så vi kunde inte stanna speciellt länge. Men det var så härligt att få krama om dom! Och få avsluta kvällen med männikor man verkligen tycker om. Det hade varit så mycket roligare att vara med dom. Det tyckte Christian också. Vi tog en nattamacka och fick sen åka hemmåt. En bra avslutning på kvällen och en bra början på det nya året! Vi somnade nog runt halv sex, vilket man kände av dagen efter... Men vad gör det när jag kunde ligga kvar i sängen med min godbit. 
 
 

Weekend i Stockholm <3

Då va det nytt år! Men i detta inlägget tänkte jag inte berätta om nyår, nej jag tänkte berätta om hur vi hade det i Stockholm. Vi åkte iväg på Annandagen och kom hem på söndagen. Jag har varit där tre gånger förut, men det var första gången för Christian. När vi klev av tåget var det sig likt. Man vet inte riktigt vart man ska ta vägen och folket runt om kring bara springer från alla håll och kanter. Det är såå mycket folk! Men när vi väl hittat in på centralstationen så gick vi till SL informationen och frågade vart och hur vi skulle ta oss till Hotellet. Vi skulle bo i Vasastaden så det gick att gå dit. Vi följde Vasagatan med karta i handen, sen frågade vi oss fram vilket inte blev till vår fördel, nej för vi fick gå en bra omväg märkte vi när vi väl hittade rätt. Iskallt var det ju också! Det var riktigt skönt när vi väl kom in på hotellrummet och fick värma oss. Vi gjorde inte så mycket den dagen mer än gick ut och åt på en restaurang i närheten. Sen avslutade vi kvällen i sängen och kollade på sällskapsresan. Frukosten var öppen till elva så passade på att ta lite sovmorgon! Så luxigt att gå upp och äta hotellfrukost! Sen var det dags att börja turista lite. Jag lyckades övertala Christian om att det är bra att köpa tunnelbanekort så det började vi med. Om man ska säga något som är bättre med Stockholm till skillnad från Göteborg så är det kollektivtrafiken! Hur smidigt som helst! Vi åkte och gick och gick och gick. Även fast jag har varit i Stockholm tidigare och verkligen åkt runt och gått runt i city så känner man sig ändå så vilse och allt känns så komplicerat fast det egentligen inte är det när man tänker efter, sen hör det väl till att jag har sååå dåligt lokalsinne. Men vi hade ju kartan till hjälp! Det va väldigt kallt men soligt som tur va. Vi tog en fika i gamla stan efter en tur ut på djurgården. När vi kände oss nöjda så åkte vi mot hotellet för att mysa lite innan middagen. Jag frågade lite känningar som bor i Stockholm om tips på bra köttrestaurang och vi fick några tips. Den vi valde att åka till först var naturligtvis full. Så där hade man gått och läst karta och frusit för ingenting... Så vi traskade vidare till nästa tips, nämligen restaurang Niklas (ni kanske har sätt Niklas Mat? iaf, hans restaurang var det). Det enda var att den var riktigt trixig att hitta... Vi kollade på kartan vart den låg och den skulle korsa kungsgatan och vi gick den gatan ner och upp och ner igen men inte fan hittade vi rätt! Då går det två broar över gatan och tillslut tänkte vi, det måste vara där uppe gatan ligger och visst mycket riktigt låg den där. Hur svårt kan det vara att skylta? Ingen av oss hade tagit mössa så efter att ha gått runt i kylan så värkte det i hela huvudet för man var så kall. När vi kom in på resaturangen så hade dom som tur var bord ledigt!! Vilken lycka! Vi hade gått ut från hotellet vid sju och ca halv nio satt vi vid bordet. När man satt där kändes det som att man sagta tinade upp! På menyn fanns det en kötträtt med ölbresserad griskind med spännande tillbehör. Ingen av oss har ju ätit kind innan så vi frågade vad det va för typ av kött och tydligen var det långkokt kött så vi testade det. När man satte kniven i det så föll det bara isär, det var otroligt gott. Till var det stekt potatis, zukini som var inlagd i något och en äppelkomåpott med ingefära. Otroligt goda smaker! Kul att testa något nytt. 
På söndagen gick vi upp något tidigare och åkte första till centralen för att lämna väskorna. Tåget skulle gå vid fem så vi hade nästan en hel dag till i huvudstaden som för övrigt är väldigt vacker med alla gamla byggnader och vattnet. Vi gick runt i stan och kollade lite i affärer men det var så otroligt mycket folk, det var ju mellandagsrea. Så det var bara för jobbigt. När vi satte oss för att vänta in tåget så var vi så trötta så jag höll på att somna där på bänken. Det hade varit kul att stanna en natt till och få ytterligare lite mer tid tillsammans bara han och jag men det var skönt att komma hem också. Vitt och fint var det! Jag åkte med Christian hem och sov där innan jag åkte hem för att jobba den 30:de och nyår.... 
 
Jag ville tagit mer bilder än vad jag gjorde, men det hjälper ju liksom inte till när man har en pojkvän som inte gillar att vara med på kort... Sen var det såå kallt att hålla i kameran. Men några blev det iaf!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0