Midsommar

Jag var så nöjd och glad efter min och Linas sommarfest, då vi firade våra 25 åriga födelsedagar förra året. Så jag ville gärna fira midsommar på samma sett fast mycket mindre. Lina frågade sina föräldrar om dom ville och dom tackade ja. Så hennes familj och min familj firade tillsammans hemma hos dom. Efter jag och Lina slutat jobbet så träffades alla runt fem och hjälptes åt med maten. Efter vi ätit midsommarmat lekte vi lekar, familj mot familj. Vi hade så kul för alla går ju in för att vinna och det skojas mellan lagen. Min familj vann med 6-4 men jag spelade in allt och tyvärr fick vi poäng och trodde vi vunnit en lek som egentligen Linas familj vann så det blev 5-5. Men på midsommarafton så var vi vinnarna. Efter jordgubbar och glass började några åka hem och vi som var kvar spelade musikquiz som jag satt ihop. Sen var det dans! Det var tyvärr bara jag och morsorna som dansade. Men vi hade kul! Jag och mamma buggade några gånger. Kvällen avslutades med korvgrillning innan vi åkte hem vid 02.45. Det blev en mycket lyckad kväll.
 
 
 
 

Ångest

Jag vet vad jag vill, jag vet ingenting. Känns som jag är gjord utav sand, Jag bygger högt och rasar ibland, Hittar mig nån helt annanstans, Där jag kan börja om, starkare imorrn
Känns som jag är gjord utav sand, Jag bygger mina murar för hand, River dom och testar mig fram
Så jag kan börja om, större nästa gång

Ja, texten i Molly sandéns låt, Sand stämmer in så bra på mig. Jag pendlar väldigt mycket med att må bra och må dåligt. Just nu mår jag sådär och det dumma är att jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är att jag känner så men det är väl därför man får ångest. När jag får den här inre stressen och oron så sätter det sig på magen och jag får magkatarr. Jag sätter sån otrolig press på mig själv, jag vill alltid vara mitt bästa och vara omtyckt av människorna runt omkring mig. Detta gäller främst i mitt privata liv, jobbet är min fristad tankemässigt. Där vet jag vad jag ska göra och jag vet att jag gör det bra så där kan jag slappna av. Men när jag har stora förväntningar på något eller på mig själv så blir det bara kaos. Jag vill bara kunna släppa saker och tänka lite mer, det blir som det blir, varför ska det vara så svårt?? När jag lyssnar på Mia Skäringers och Anna Manheimers podd så känner jag ju igen mig så mycket det är ju som att det är jag och Lina som sitter och pratar. Vi båda har ett så stort inre liv med våra egna tankar. Jag vill bara kunna leva i nuet och inte tänka så mycket men varför ska det vara så svårt!! Men det som hjälper mig dagar som är svårare är musik, vänner och familj. En bra låt kan hjälpa så mycket eller en som lyssnar, förstår och kan ge en kram. Tyvärr är ju ångest så vanligt men det pratas så lite om det vilket är synd för jag tror att man kan hjälpa varandra bara man vågar öppna sig. Tror att alla bär på sina inre demoner. 
 
Helt ärligt, finns det nån som är hel?
Helt ärligt, finns det nån som aldrig nånsin gör fel?
Helt ärligt, finns det nån som lyckats leva lyckligt med ett yttre gjort utav sten?
Helt ärligt, helt ärligt
Det känns som vi är gjorda av sand
 
 
 
 
 
 
 

Molly Sandén

Jag har alltid tyckt om Molly och hennes musik. Jag har växt upp med den och har alltid tyckt om henne som person. Nu har hon börjat sjunga på Svenska och har släppt ett album som är fantastiskt bra! Det bästa hon gjort! Kan relatera så till vissa texter och låterna kan vara till stor hjälp dagar eller stunder man inte mår så bra. Sand är en sådan låt. Hon var på Liseberg för några veckor sedan och då stod jag och Lina där i ösregnet och som hon levererade! Det var så värt att stå där i regnet och se henne vara så självsäker och lycklig på scenen. Man blev själv väldigt glad och inspirerades av henne. Och låten Sand sjöng hon så otroligt bra! Galet bra! 
jag säger bara Girlpower!
 
 
 
 
 

5 ÅR

Dagen innan min födelsedag, alltså den 15 juni var min och Christians 5 års dag! Vart tog dom åren vägen? Nu har vi bott ca 1,5 år tillsammans och jag bara älskar honom mer och mer för varje dag. Han ör verkligen min drömprins! Är så lyckligt lottad över att få känna ett så starkt band till en anna människa. Är fortfarande tok kär i honom och han är min trygghet. 
 
 
 
 
 
 

JUNI

Jag har ju hunnit fylla 26 år också. Herregud va det känns märkligt att närma sig 30. Jag fyllde den 16 juni, alltså mitt under fotbolls VM så min födelsedag firades inte något speciellt. Jag har haft bättre födelsedagar. Jag jobbade först till tre, då det var en lördag sen åkte jag hem till mamma och pappa där mamma gjort en underbar middag med varmrökt lax som jag älskar! Sen satt vi och småpratade i soffan och såg på två fotbollsmatcher. I min familj måste man finna sig i att fotboll går alltid före allt annat. 
 
Roligare bild än så tog jag inte på mitt 26 åriga jag
 

16 Juni

Jag har ju hunnit fylla 26 år också. Herregud va det känns märkligt att närma sig 30. Jag fyllde den 16 juni, alltså mitt under fotbolls VM så min födelsedag firades inte något speciellt. Jag har haft bättre födelsedagar. Jag jobbade först till tre, då det var en lördag sen åkte jag hem till mamma och pappa där mamma gjort en underbar middag med varmrökt lax som jag älskar! Sen satt vi och småpratade i soffan och såg på två fotbollsmatcher. I min familj måste man finna sig i att fotboll går alltid före allt annat. 
 
Roligare bild än så tog jag inte på mitt 26 åriga jag
 

Sambolivet

Nu är vi snart inne i Juli månad och om 1,5 vecka börjar semestern. Tänkte skriva lite om hur det är att flytta hemifrån och leva samboliv. Att starta sitt vuxenliv och flytta hemifrån var otroligt efterlängtat och övergången från att bo hemma till att flytta till sitt egna och sköta sig själv gick ändå väldigt smärtfritt. Det hade nog varit betydligt jobbigare att flytta och bo själv. Jag älskar att bo och leva med Christian. Att få se, krama, pussa, ta i och skratta med honom varje dag gör mig så lycklig, vi levde ju i tre år med att träffa varandra ca 1 gång i veckan hemma i våra föräldrarhem. Han är min stora trygghet och jag älskar honom otroligt mycket. Vi båda bodde ju hemma innan vi flyttade ihop så det var samma förändring för båda. Vuxenlivet är härligt på många sätt men tiden räcker verkligen inte till. Herregud vad dagarna, veckorna, månaderna, åren bara springer iväg. Vardagslivet tas ju upp av jobb, matlagning, disk, tvätt, städning, handla mat och någon timme hit och dit får man lite tid till att umgås i soffan eller träna innan det är dags att gå och lägga sig.  Dessa vardagssysslorna är bland det tråkigaste med att flytta hemifrån. Nu hjälps vi åt båda två med allt, vilket är skönt. Jag är väldigt tacksam att Christian lagar i stort sätt all middagsmat eftersom jag är hemma först vid halv sju på dagarna. Jag gör min del i att ta disken. Men den lilla tid man får över att göra vad man vill är minimal. Under vår och sommar är det ju så skönt när det är så ljust ute på kvällarna, då känns dagarna längre. Nu har ju jag valt att ha ett jobb där man slutar vid 18 varje vardag och jobb på lördagar så jag har ju mycket egentid på morgonen istället, vilket passar mig för jag är ingen morgonmänniska. men kvällarna blir inte mycket gjort. Man är hemma vid kvart i sju, äter, diskar och klockan är redan halv nio/nio och man har 1-2 tim kvar innan man vill gå och lägga sig. Ibland tränar jag efter jobbet men städa efter jobbet orkar man ju oftast inte, en dammsugning på sin höjd. Då blir det som ett måste de daga man är ledig, vilket är så tråkigt eftersom då vill man ju bara vara och göra det man känner för. Vuxenlivet innebär mycket "måsten". Om kylskåpet är tomt måste du handla, när badrummet ser ohygiensikt ut så mår jag så dåligt av att se det, blommorna torkar ut och måste vattnas, tvättkorgen blir överfull efter ha skjutit upp tvätten för många dagar etc. Men på ett sätt är jag glad av att detta finns i mitt liv. Det är inte alla som har möjligheten att flytta hemifrån och absolut inte köpa sitt egna hem. Jag är så tacksam att jag lever med mannen i mitt liv, bor i en superfin nybyggd lägenhet, har ett jobb som jag trivs med och betalar räkningarna. Man kan stå ut med alla dessa måsten då, även om dom tar emot ibland och den frihet man har när man flyttar hemifån är ju så skön. Man får en bättre relation till sin familj också när man kan träffa dom när man känner för det och i den mängd man själv vill.

När en skiss blir till verklighet!

Är så toknöjd med vår sänggavel som vi gjorde helt själva jag och min sambo. Jag hade idén och han hjälpte mig att sätta ihop den. Är även väldigt nörjd med min egenfotade tavla. Blev precis som jag föreställt mig.
 
 
 
 
 

Högsommarvärme hela Maj

Detta väder är helt otroligt! Under hela maj månad har vi haft sol nästan varje dag och en temperatur på över 20 grader och upp emot 30 grader i solen. Jag älskar det! men man har ju kännt sig lite stressad över att ta till vara på varje tillfälle man får ifall detta blir vår sommar och juli/augusti blir skitväder. Det får vi ju verkligen inte hoppas men man kan aldrig vara säker med Sverige. Jag har försökt njuta så mycket som möjligt. Det mest underbara är ju att det är 20 grader även på kvällen och natten så man kan ju vara ute utan att frysa, vilket sällan händer under våra sommrar. Här kommer lite bilder på hur jag spenderat mina dagar/kvällar i solen. 
 
Brännö med Christian
 
Paddlade kanot i Delsjön och köpte med oss lunch
 
 
Köpte med oss middag och åkte till delsjön och satt där i kvällssolen. Åkte inte hem förrän vid elva, underbart att sitta i naturen när det är alldeles stilla. 
 
 
 
 
Efter jobbet en torsdag drog jag och Lina till Saltholmen efter jobbet och åt räkor. Så otroligt gott och härligt. Vi såg både solnedgång och månuppgång. Pimplade vin där till klockan var närmare tolv.
 
 
 

RSS 2.0