Allt man kan önska sig

Igår var det äntligen säsongspremiär av ett av mina favoritprogram, Så mycket bättre! Eftersom en viss Saade är med i år så har jag ju längtat efter den här dagen sedan artisterna släpptes, vilket är väl ca 1/2 år sedan. Så igår satt jag as taggad och bänkad framför tv:n och blev ju inte mindre taggad när programmet drog igång. Jag log under hela sändningen och jag älskade hans tolkning av "Allt man kan önska sig" (inte alls partisk eller så). Det var ren lycka att både titta och lyssna på. Han har allt man (jag) kan önska sig av en artist. Jag är fortfarande helt förälskad i hans röst och hans utstrålning. Det är helt underbart att man kommer få se honom i rutan i några lördagar framöver. Jag ser så mycket fram emot att höra resten av tolkningarna. Av de andras tolkningar så kommer jag nog fortsätta att lyssna på moneybrothers och Sabinas versioner. I övrigt så var väl stämningen i gruppen lite låg såhär första programmet men det blir väl bättre och bättre när dom lär känna varandra. 
 
Idag har jag låten spelats några gånger i lurarna under tiden jag gick på 1 timma powerwalk i regnet och det är svårt att beskriva men jag får sådan kick och glädjerus, så otroligt kul att han gjorde en sådan feelgood tolkning och texten kan jag ju verkligen relatera till med tanke på min fantastiska sambo <3. Det senaste han själv gjort i musikväg har ju varit lite svårare och deppigare musik så det var så skönt att ha tillbaka den sprudlande energin och glada poppen som jag saknat. Tack Eric för att du gör mig lycklig med din musik. 
 

Jag blev så paff!

Nu är detta några veckor sedan men kom på att denna otroligt märkliga händelse är värd att dokumentera här på bloggen. 
 
Jag var ledig en onsdag och det var ett passande väder för att olja in balkongmöblerna (sånt man måste göra när man flyttat hemifrån). När jag stod där i min egen lilla värd med penseln i handen skymtade jag plötsligt två killar på taket på huset brevid. Dom tittade så väldigt över på vårt tak och hade en filmkamera i handen och jag tittade nog lite frågande på dom men tänkte att dom jobbar väl med något där uppe (?). Dom hade nämligen lika kläder på sig och någon vecka tidigare hade vi en vattenläcka i källaren och jag tänkte att dom kanske tittade efter sprickor eller nått (kunde aldrig föreställa mig vad dom egentligen gjorde). Jag fortsatte med mitt och penslade på. Plötsligt så hör jag en smäll och hela taket skakar. Jag går in och hör då någon som skriker nerifrån marken "Wohooo". Jag går ut på balkongen igen och kollar tillbaka på taket brevid där killarna stod förut och fick känslan av att en av dom har hoppat!. Jag var lite i chock och hann inte tänka så mycket mer förrän killen kommer gåendes på taket mot mig och vår balkong. Han pratar engelska och säger att han hoppat över från det andra taket och hittar ingen väg ner och frågar mig om han möjligtvis får gå igenom vår lägenhet för att komma ut och ner igen. Jag blev helt paff och chockad och blev dels ställd när han pratatde engelska så jag fick fram ett "yes" och började flytta grejer som låg ivägen (jag hann däremot tänka att han såg rätt bra ut och jag bollade med mig själv om jag skulle fråga honom något men avstod eftersom min engelska är väl inte jättebra). Han hoppade smidigt över alla möbler som stod ivägen och tog av sig sina skor och vi gick igenom lägenheten och jag släppte ut honom varpå han säger "you saved my day". Jag stängde dörren och skrev direkt ett sms tilll Christian som inte riktigt hängde med på vad jag försökte säga så fick förklara när han kom hem.
 
För någon vecka sedan gick jag ut på balkongen på morgonen varpå grannen i huset brevid öppnar sitt fönster och talar om för mig att han sett ett klipp på youtube när killen hoppar och att man ser att han får gå igenom vår lägenhet. Jag har själv tänkt tanken att det skulle ligga ute på youtube eftersom jag såg att dom hade en kamera men har inte sökt efter det så jag blev jätteglad över att få länken till klippet, ville så gärna se hoppet nu när jag hade missat det i verkligheten... När jag tittar på det blir jag väldigt illa till mods, blir pirrig i magen och får väldigt hög puls eftersom jag är rätt höjdrädd. Det jag däremot inte visste var att han hade kameran på när han pratade med mig så jag var med i filmen och även vår lägenhet (var ju inte direkt klädd för att läggas ut på youtube den dagen heller... men får bjuda på det). Hade inte en aning om att han filmade mig så det var ju en jävla tur att jag inte började starta en konversation med honom och det visade ju sig dessutom att han var svensk och har väldigt många tittare på sin youtubekanal. Så nu när jag vet att han är svensk så ångrar jag att jag inte pratade med honom (om man bortser från att han filmade mig). 
 
Här har ni klippet. Ni ser mig på hörnbalkongen. 

Solnedgång i gamlestan

Där vi bor har vi lyxen att kunna se solnedången från köksfönstret på vår och sommar. Men nu när hösten kommit och solen går ner tidigare räcker det att ta en liten kort prommenad upp på ett berg för att kunna njuta av det här.
 
 

Höst

Ja nu har hösten börjat här i Göteborg. Årstiderna är något av de bästa med Sverige ändå. Jag gillar förändringarna, allt från kläder till blommorna på jobbet. Säsongsblommor är ju bland det roligaste med mitt jobb. Det är bara så tråkigt att årstiderna har börjat bli ganska neutrala och säsongsblommorna lätttillgängliga. Om man ser till årstiderna så blir skillnaderna bara minder och mindre. Vi får ingen snö under vintern och knappt någon värme på sommaren. Det är ungefär samma temperaturer året om (okej en viss skillnad är det ju men inte som för några år sen, när jag var barn). Lite samma är det med vissa säsongsblommor, som man allt mer börjar kunna få tag på året om. Jag gillar känslan av att se fram emot att äta semlan i februari, ta hem tulpaner på våren, gå i härliga klänningar på sommaren, njuta av alla färger på hösten och mysa i stickade koftor och äta gott under julen. 
 
Bjuder på några godbitar som man kan skapa med sensommarblommor. Älskar Hortensian nu, lika mycket som jag älskar pionerna i maj. 
 
 

RSS 2.0