Magnus Uggla

I i fredags var Magnus Uggla på Liseberg. Han är ju en av mina favoritartister helt klart. Jag har växt upp med hans musik eftersom mina föräldrar lyssnat mycket på honom. Jag fick med mig min pappa, lillebror och hans tjej. Jag och pappa träffades efter jobbet och åt indisk mat innan vi gick till Liseberg. Andreas och Malin kom strax efter att det börjat så dom fick knö sig enda fram till oss som stod ganska nära scenen. Det var riktigt kul att sjunga, dansa och hoppa tillsammans med sin familj till Ugglas låtar som vi så många gånger sjungt tillsammans i bilen upp till mormor och morfar på sommrarna. Vi hördes nog mest bland dom vi stod med. Riktigt härlig fredagkväll. 
 
 

26 augusti

I år så fyller ju jag och min själsfränder 25 år. Jag har fyllt och hon fyller i December. I början av året så sa jag till henne att vi måste ju fira oss ordentligt med en stor fest och bjuda familj, släkt och vänner. Hon gillade idén och några månader senare började planeringen. Vi fick ett ja från hennes föräldrar att få ha fetsen hemma hos dom. Dom bor väldigt fint med stor tomt och har en lada där man får plats med många människor. Perfekt för en härlig Sommarfest! Vi började med att bestämma vilka vi skulle bjuda och skickade iväg inbjudningarna runt midsommar. Vi fick ihop 40 personer inklusive oss själva. Nästan alla vi bjöd kunde komma, vilket var väldigt kul. För att få en riktigt rolig dag/kväll/natt så var det mycket jobb och förberedelser som skulle göras. Vi ville ha tipsprommenad med frågor om oss. Vi ville ha snapsvisor till maten, lekar, musikquiz och avsluta med dans. När det gällde mat så ville vi göra en sommarbufé och ha tårta och kaffe till efterrätt. Så tillsammans med hjälp av familjemedlemmar så ordnade vi pastasallad, marinerad ugnstillagad kyckling (serveras kall), västerbottenpaj, kalla såser, frukt, ost och kex, sommartårtor, chokladkaka och kaffe. Det var guld värt att få så mycket hjälp av våra anhöriga, det hade inte gått annars. Linas föräldrar har varit helt fantastiska och hjälpt till massor. 
Vi tog båda ledigt från jobbet på fredagen före för att förbereda allt. Allt "pappersarbete" som tipsprommenaden och lekarna var färdigt. Det skulle bara placeras ut. Men vi behövde handla, duka, förbereda det vi kunde i matväg, hänga upp ballonger längs vägen m.m.. Det tog iaf hela dagen och vi hade jättekul. 
 
På själva dagen var det ju mest fix med att förbereda bufén, välkomstdrink, dekorera tårtorna,sätta upp tipsprommenad och dekorera borden med blommor m.m. 
Klockan fyra började gästerna trilla in. Man var ju bra nervös och sprallig eftersom det var första gången man gjorde något sånt här och man vill att det ska bli så bra som möjligt. Det var ju vi som skulle hålla i allt och få alla att ha en trevlig kväll. Vi tog oss lite vin och snaps till lunchen under dagen som lättade lite på nervositeten. De flesta kom ganska tätt så vi hade fullt upp med att ta emot alla och ge alla en välkomstdrink och en tipsprommenadlapp. Så det var väldigt bra att ha tipsprommenaden för att få dom sysselsatta under tiden. Sen plingade vi i glaset för att att hälsa alla välkomna och gå igenom lite praktiskt info och sen var det dags att sätta sig till bords. Vi löste det galant och alla var så glada. Alla verkade uppskatta maten och snapsvisorna gjorde så det blev en härlig stämning. När alla ätit klart samlade vi alla och delade upp dom i fyra lag. Vi hade förberett 6 lekar, typiska midsommarlekar. Det som var roligt var att alla ville delta och alla gick in för det. Vi hade superkul. Men det tog otroligt mycket energi. Det är inte lätt att hålla ordning på 40 pers där hälften är berusade. Haha! Det var rena hönsgården men vi fick iaf gått igenom alla lekar tillslut. Tyvärr hade vi ju ingen domare för vi båda ville ju vara med men det löste sig rätt bra ändå. När vi var klara med lekarna var klockan halv tio och barnfamiljerna behövde åka hem. Vi andra tog tårta och kaffe och gick igenom tipsprommenaden. Därefter droppade de flesat av och då var klockan bara strax efter tio, vilket var lite tråkigt.... Men vi fick delat upp de som var kvar i två lag, tjerna mot killarna. Vilket var våra familjer, far- och morföräldrar och några vänner. Tjejerna vann!! Klockan var väl ca tolv när vi var klara och då åkte några till. Då åkte borden bort och dansgolvet väntade. De som var kvar, som ville dansa med oss var Christian, Linas lillebror, Nathalie, våra föräldrar, Anna och min farmor och farfar. Vi hade ca tre otroligt roliga timmar på dansgolvet tillsammans. Hela dagen/kvällen/natten var fantastisk. Vi är båda supernöjda och är tacksam för att vi gjorde detta möjligt tillsammans med mycket hjälp från nära och kära. Tack för att ni finns. Vi älskar er! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0