Påsken närmar sig

 
 

Bilder från jobbet





Dessa rosorna är helt fantastiska, dom är ännu finare i verkligheten

Fredagkvällen

Igår föräldrarna på vift så jag och brorsan hade hemmet för oss själva. Andreas gick ut så jag blev själv och efter att ha jobbat en hel vecka så var det skönt att ta plats i soffan framför tv:n med god mat och dryck. Det var inget vidare på tv:n, men det fick bli Let´s Dance, tycker det programmet börjar bli tjatig.



Till efterrätt blev det kaffe med Baileys i, mums!!

Söndagar = Efterrätt

Av någon anledning äter vi nästan alltid efterrätt på söndagar och idag blev det vaniljglass med frukt och hemmagjord chokladsås.


Chokladsåsen var det godaste!! Den blir som kola när den stelnar på den kalla glassen, och jag älskar ju choklad!!!

Ingen våffeldag utan våfflor!!

Vilken underbar vårdag!! runt 20 grader i solen, helt underbart!!! Och eftersom det var våffeldagen idag så ställde jag mig och gjorde våfflor till familjen som vi njöt av ute i solen, Mumsigt!! Tyvärr hade vi ingen grädde, men sylt räckte gott och väl :)


Ny hemsida





Nu när butiken La Fleuriste är så gott som färdig har även hemsidan uppdaterats gå gärna in och kika där
http://www.lafleuriste.se/. Det kommer nog snart läggas upp bilder på 100 års firandet.




Rosa

Denna "lilla" installation gjorde jag






La Fleuriste 100 års jubileum

Här kommer en bildbomb på allt fint i butiken













 




 
 



Tårtan som dom beställde blev ju helt fantastisk!!



La Fleuriste firar 100 år

Igår gjordes det sista färdigt inför dagens jubileum på La Fleuriste. När jag lämnade butiken igår var det fortfarande inte klart så jag tog med mig mamma och åkte dit idag för att se det helt färdigt. Det var fullt med folk som minglade runt och verkade imponerade av butiken. Det bjöds på snittar, skumpa, tårta och levande musik. I tårtan sattes 100 ljus som sedan blåstes ut av Johan och Andrea. När tjejen som skulle spela flöjt började spela rös man för det var så fint på något sätt, man blev lite rörd. Det är inte var dag en blomsterbutik firar 100 år.



      

Jubileum

Hej på er! Vet att jag inte varit så aktiv här denna veckan, sorry. Jag har jobbat mån, tis, ons, det är fullt upp i butiken nu för La Fleursiste ska fira 100 års jubileum på lördag. Det har nämligen funnits en blomsterbutik i samma lokaler sedan 1912. Jag ska försöka knäppa mycket fina kort på butiken för att visa er. Ska dit imon och skapa, ska bli kul. En annan sak som har hänt är att Jag och Daniela har köpt tågbiljetter till Stockholm i April. Vi ska nämligen åka och kolla på SM i blomsterbinderi, ser verkligen fram emot detta, har aldrig varit i Stockholm, mer än på tågstationen och på genomresa med bil men det gills inte tycker jag.


Tänk va kul man kan ha med en kamera

Hittade lite fler bilder jag inte lagt upp från våran lilla photoshoot

 
 
 
 

Så enkelt men så fint

Man måste inte alltid binda ihop blommorna, ibland räcker det att bara sticka ner dom i en fin vas och det blir fantastiskt. Titta bara på detta som Malin har gjort

 
Hennes blogg hittar ni här: http://convalaria.blogg.se/

Härligt härligt men farligt farligt

 
Tänkte bara visa er dessa snyggigarna som kom igår.

Fredagsbuketter

Min fredag började med frukost i sängen framför tv:n. Sen åkte jag till min gamla skola (gymnasiet) för att titta på årets yrkesbevis, tyvärr var det inget att ha direkt. Våra var mycket bättre förra året. Men jag plockade lite ideér från de olika arbetena, som jag kanske kan ha användning för.
t.ex sättet hon har använt björkriset på i denna bukett

Jag stannade och fikade med min gamla lärare och sen gick jag vidare till La FLeuriste för att göra några buketter till helgen. Så kul att bara stå och producera och inte behöva tänka på något annat, som telefonen eller kunder.


Jag använde mig av det färgade riset till att göra ett rede att sticka blommorna i.



Sen blev det vanliga hederliga runda ranunkelbuketter


Pärlhyacint




Inte riktigt klar...

Igår gjorde jag en bukett som skulle levereras till Stena Line så tanken var att göra en båtform. Buketten skulle vara maffig så först tänkte jag att det kanske blir bättre att göra en rund form, men eftersom jag gillar att utmana mig själv så valde jag ändå att göra en båtform. Redet/ställningen blev riktigt bra men vi hade inte riktigt de blommorna som passade till denna formen märkte jag sen, så det blev ingen båt precis men helt okej ändå. Dock är den inte riktigt klar på bilderna, ändarna ska klippas och göras finare. 




 

Tulpanrabatt

Här kommer lite bilder på en begravningdekoration jag gjorde igår på jobbet



 
 

Ulligt och gulligt

Igår var jag på blomsterlandet för att prata med en om jobb och då kunde jag inte hålla mig, var bara tvungen att köpa med mig dessa underbaringar


Vad kan man då göra med buntar med blommor? Vad kan man inte göra...haha
Jag gjorde såhär

Nejlikor och vaxblomma. Jag har trätt en tråd igenom alla nejlikorna och format till en cirkel. Sen satte jag till vaxblommorna och virade lite ullgarn runt.




Det va en nejlika som gick av så den fick bo här

 
 

Photoshoot med syskonen Bengtsson

Eftersom det var så otroligt härligt väder ute idag så passade vi på att ta lite bilder på varandra och utnyttjade solljuset. Här är några bilder från idag

 


 

















 

Vilken härlig dag

lalala lalal lala la...

Vilket väder det har varit idag hörni!! Jag tog bilen och åkte runt och gjorde massa ärenden. En sak som ingick var shopping! Så här kommer lite bider på det

 
Linne Ginatricot


Topp ginatricot (blev denna istället för den vita)

Klänning Vero moda (skulle köpt även denna på gina men den var slut i min storlek, så blev så glad när jag hittade den på vero moda, nästan likadan iaf)
  
Hårassesoar: Glitter


Nya inköp snart?

Jag vill ha vår och sommar nu!!


Danny = Amazing

Som sagt Danny var grymt bra han med. Hoppas han kommer till götet och spelar denna live, man blir så otroligt glad av denna låt!! He´s so Amazing, Amazing he´s a-a-a-a-a Aamazing that´s what he is....


Proffsigt Eric!!!

Jag kanske inte är rätt preson att bedömma detta, för det skulle nog inte spela någon roll vad han gör, jag skulle tycka det va bra ändå...hahha, men ni håller väl med om att detta var ett grymt performance?!?!



Kul med ett remix medley






Bilder lånade från http://www.expressen.se/noje/bildextra-allt-fran-melodifestivalen-2012/

Värdig vinnare

Det blev som väntat Loreen som vann!!! Jag tror och hoppas att hon vinner hela skiten. Hennes låt och nummer är så otroligt bra!! Men jag lider lite med Danny, tvåa igen. Han gjorde verkligen allt han kunde, sången va bättre denna gången också. Alla mina favoriter kom i toppen iaf och gjorde väldigt bra ifrån sig, men en sak jag blev otroligt förvånad över är att Thorsten fick tredje bästa poäng av svenska folket, helt sjukt!! Eric var proffsig som vanligt, kul med ett dansnummer istället för sång, Grym Final helt enkelt!!!

Hur blev nu vinnarbuketten?!?! Jag tyckte den var helt okej. Maffig med härliga färger, men inget utöver det vanliga i formen, lite tråkigt med bara Gerbera kanske, men en bra vinnarbukett. Vad tycker ni?



Bilder lånade från Expressen http://www.expressen.se/noje/bildextra-allt-fran-melodifestivalen-2012/

The King of Globen tonight!!!


Final!!!

Hade inte haft något emot att vara på plats i globen idag asså. Vilken final detta kommer bli, tror detta är det bästa startfältet någonsin. Jag gillar nästan alla. Men tror det kommer stå mellan Loreen och Danny. Men jag hoppas även att Molly kommer på en bra placering, hon får gärna vinna också, sen hoppas jag på Ulrik och David Lindgren. Tycker dock synd om Danny om han skulle komma tvåa i år igen, i år har han ju verkligen gått in för att vinna, men Loreen är också riktigt bra, för mig är det vinnarlåten tor den har chansen att vinna ESC också. Men det jag ser fram emot mest är ju självklart öppningsnummret, även Helena Paparizou´s tolkning av popular. Kan inte fatta att det har gått ett helt år sedan man satt i soffan framför tv:n med telofonen i högsta hugg och tokröstade på Eric, röstade så många ggr att jag tappade räkningen. Blev så otroligt glad när det stod klart att han vunnit!!!

Blir så glad och ryser när jag ser det här klippet, han var så värd att vinna, eller vad säger ni?


Så gör Eric Saade comeback i Melodifestivalen



I morgon gästar fjolårets vinnare Eric Saade finalen av Melodifestivalen 2012. Och den svenska hjälten får betydligt mer plats än hans föregångare.

 När de tidigare melodifestivalvinnarna besökt Globen året efter segern har det varit för att dela ut sångfågeln och sjunga en refräng från sin vinnarlåt. Eric Saade får betydligt mer uppmärksamhet än så.

I morgondagens program har han med sig sex dansare och bjuder på ett spektakulärt medley, där han sjunger delar ur sina senaste två låtar, "Hearts in the Air" och "Hotter Than Fire". Som en del av showen hissas Eric rakt upp i luften.

"Gör det på mitt sätt"

Enligt Eric själv var det viktigt att få göra något mer än att bara överlämna prisstatyetten. Som bronsmedaljör menar han att han förtjänar en större plats i programmet än så.

– Det känns inte så Eric Saade att gå och lämna en fågel och gå. Folk som känner mig vet att jag står för entertainment. Jag tog Sverige till den bästa placeringen på tolv år, och ska jag göra entré här så ska den vara fet. Jag sa att jag kan lämna över fågeln men då ska jag göra det på mitt sätt.

En sista hyllning

Anledningen till att Eric får så stor plats i finalen är den bronsmedalj som han kammade hem i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i fjol.

– Vi hyllar honom en sista gång som regerande mästare, säger Christer Björkman.

Med 185 poäng gav Saade Sverige den bästa placeringen på tolv år.

Tolkas av Helena

Med undantag av ett dansintro kommer Eric Saade inte att framföra "Popular" under kvällen – det gör istället Helena Paparizou. Med 25 dansare gör hon en extravagant show av vinnarlåten, som får helt nya kläder.

– Det blir spektakulärt, något man aldrig sett tidigare, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.

Källa: http://svt.se/melodifestivalen/20120309163328/sa_gor_eric_saade_comeback_i_melodifestivalen

Blev väldigt glad när jag läste detta, vilken final detta kommer att bli!!!


Mellobuketter

Tänkte ge buketterna i melodifestivalen lite uppmärksamhet här på bloggen, tycker att det är på tiden. Hittade dock inte några bra bilder, vilket jag tycker är dåligt. Men ni kanske ser ändå. Jag tycker däremot att buketterna förra året var bättre än i år, de var annorlunda, fräcka och stora!!

Tänkte att jag skulle säga vilken jag tycka till om dom också


Ingen bra bild, den ser säkert bättre ut i verkligheten. Här ser den lite rörig ut men gillar att man har använt sig av melodifestivalfärgerna.


Jag undrar vilken butik här i Göteborg som gjorde dessa, någon som vet? Gillar storleken, den ser maffig ut men annars tycker jag inte att den är något speciellt.




Denna gillade jag, tror det är vinnaren. Den är annorlunda om man jämför med de andra. Man har gjort ett rosa hjärta och satt fast en pensel (vet dock inte varför just en pensel). Fina färger och den syns verkligen på denna stora scenen.




Denna kommer nog tvåa, enligt mig. Den är kanske lite mindre än de andra men de starka färgerna gör att den syns (till skillnad från göteborgsbuketten som är stor men ser ganska mörk ut i färgerna), kul med cirklarna




Ingen speciell bukett, den är inte ful men det är en vanlig rund tät bukett.

Om ni jämför årets buketter med några exempel från förra året, vilka är bäst?


Denna är så otroligt fräck tycker jag.






Det är synd att det inte finns några bättre bilder än dessa på denna häftiga bukett. Kom ihåg att det var som två vingar som hängde ner med vita blommor som följde formen, det är sånt man vill se som florist, nyskapande buketter som ger inspiration.


Spännandde att se hur årets vinnarbukett ser ut!! Undra om den kommer slå denna, återstår att se....

På bättringsvägen...

Jag har blivit bättre nu så det verkar gå rätt väg, hoppas på att bli helt frisk nu i veckan så jag kan träna och jobba igen!!!



Gårdagens outfit
   

Så jävla go

Om ni gillar Danny, kolla då in detta klippet, han är ju bara för go asså
http://blogg.veckorevyn.com/mollysanden/2012/03/09/danny-busar/


Mollys Hämnd:
http://blogg.veckorevyn.com/mollysanden/2012/03/09/hamnden-ar-ljuv/


Förkyld

Den dåliga uppdateringen beror på att jag är sjuk....igen. Vaknade igår med värk i hela kroppen, tät näsa och ont i halsen. Antingen är det influensa eller bara en rejäl förkylning. När ska det ta slut?? Orkar inte vara sjuk längre, känns som att jag aldrig blivit riktigt frisk sen innan jul. Måste få ett stopp på detta nu. Det tråkiga är att jag skulle jobbat i helgen också, såg verkligen fram emot det. Bara jag är frisk i April för då är det POP EXPLOSION med Eric Saade som gäller!!! Har sett fram emot det så länge så då måste jag bara vara frisk annars vet jag inte vad jag gör!!!


Solen lyser himlen är blå va det är skönt att leva då!!

Jag tror faktsikt man kan säga att våren är här nu!! Det har varit så härligt väder denna veckan och även idag. Snart kan man börja klä sig lite tunnare igen!! Så härligt att kunna ta på sig conversen och skinnjackan, längtar!! Har funderat länge på att investera i en "äkta" skinnjacka, för det är just va det är, investering för de kostar ju en del. Har hittat en som jag gillar från Jofama by Kenza funderar skarpt på att köpa den. Va tycker ni?


bild lånad från http://kenzas.se/category/by-kenza/

RSS 2.0