Bubblande av förväntan

Nu börjar det här viruset ge med sig, iaf så pass så jag kan gå och jobba. Så det känns skönt! 
Tv-bänken vi beställde på nätet kom i torsdags och självklart skulle det vara något fel på den.... Underredet var felmonterat så hålet till pluggen satt på fel sida.... suck... Så det var bara att göra en retur. Vi tänkte först borra eget hål för att slippa krånglet men vi ångrade oss med tanke på att det kanske inte blir bra. Som tur var själva returen inget krångel. Fick mail idag om att dom skickat en helt ny och det var inte bara ett nytt underrede utan hela tv-bänken ersätts även om de var förpackat var för sig (?). Lite märkligt kan jag tycka. Den andra skulle vi kassera, så dom tar inte ens tillbaka en fungerande möbel?? Så nu är det ju värt att borra eget hål och helt plötsligt få två möbler för ett pris! Snacka om bra affär! Vi ska bara hitta ett hem för den eftersom vi inte behöver båda. Nu hoppas jag bara att leveransen går smidigt också. Det gjorde iaf leveransen av våra sängar igår. Christian åkte från jobbet och släppte in dom. Så nu är det bara att lägga dom på plats i vår sängstomme, sen är det bara att bädda!!! Åh va detta är kul!! Så skönt att man känner sig någorlunda bra för till helgen har vi sagt att vi flyttar dit! Äntligen!!
 
 

Influensa....

.... har varit sängliggande hela veckan. Man tänker varje gång "jag borde uppskatta tiden när jag är frisk mer än vad jag gör". Men jag försöker ändå alltid tänka "det kunde varit värre, mycket värre". Så det är ingen fara med mig, det går över. Saknar min prins dock...
 
Ikväll kommer en tv-bänk som vi köpt på nätet och på måndag kommer vår säng!! Så förhoppningsvis flyttar vi nästa helg! wiiieee!!!
 
 

2016

Så var det dags för att titta tillbaka på året som gått. 2016 har varit ett händelserikt men bra år. Det började lite knaggligt blev lite bra i mitten, sen en liten dipp men avslutades på bästa möjliga sätt. Här kommer en bildbomb!
 
I början av året jobbade jag lite på La Fleuriste och sedan provjobbade jag på Billdals Blommor. Det dök även upp ett annat erbjudande i samband med det. Det var mycket tankar om jobb helt enkelt. Mitt i detta gjorde jag ett bröllop privat och det var snökaos i Göteborg.
 
 
 
Jag satte in en hormonspiral, något av det värsta jag gjort. Den smärtan var inte kul... Men jag ångrar det inte. 
Fick en väldigt fin Alla hjärtans present av min älskling.
 
 
Jag valde att börja jobba med en gammal kollega på en blomsteraffär som bytt ägare som inte kunde något om att driva Blomsteraffär, Rosengården... Jag och Barbro hade det kul ihop och det var en lärorik period, men ägarna visade ju sig vara änna riktiga idioter!!! 
 
 
Håkan Hellström hade konsert på Ullevi! Lika fantastiskt som första gången!
 
Jag och Lina bokade resa till Grekland, Karpathos i Juni. Fantastisk ö, det blev en lika härlig resa som tidigare år!
 
 
 
 
 
 
Firade min födelsedag i Grekland på morgonen och hemma i Sverige på kvällen
 
Jag firade tre år med Christian! Han överraskade mig med en spa helg i Varberg. Första gången jag varit på spa faktiskt, så en bättre present kunde jag inte få. 
 
Midsommar firade jag med Lina och Emma på Gåsö med ca 60 andra personer jag aldrig träffat förut. Det blev ett riktigt västkust firande! Har aldrig druckit så mycket snaps.
 
 
Semestern kom väldigt lägligt. Det var kaos på jobbet! Ägarna hade lämnat butiken och jag och Barbro fick klara oss själva vilket tillslut inte funkade och vi fick kontakta facket och försöka sätta företaget i konkurs. Så jag kom inte tillbaka mer dit efter min ledighet. Detta gjorde att jag fick semester med min prins. Vi började med 1 vecka i Småland med Christians familj. Supermysigt!
 
 
Sedan var vi hos min mormor och morfar i fyra dagar, tillsammans med mina föräldrar. Kul att jag äntligen fick dit Christian och han verkade trivas så i år kanske det kan bli en längre vistelse? 
 
 
 
Jag gjorde ett bröllop privat som jag blev väldigt nöjd med
 
 
Jag fick ett nytt jobb! En av detta årets höjdpunkter!! Blomstermagasinet, Landala Torg visade sig vara en plats att stanna på. Jag trivs superbra!!!
 
 
 
Jag och Christian hade lite problem med lånelöfte ett tag.
Jag var på Rättegång för konkurs målet med Rosengården. Det gick igenom och jag och Babro kunde andas ut och vi fick ut vår lön tillslut! 
 
I November däremot så fick vi ett nytt lånelöfte som var betydligt bättre än det förra och inget krångel. Det gjorde att vi kunde lägga ett förhandsbud på en drömlägenhet i Kviberg. Helt nyproducerad dessutom. Ägaren accepterade det och det blev en snabb affär!! Det var overkligt och det är det fortfarande. 
Dagen innan julafton hämtade Christian ut nycklarna!!! Detta var den största höjdpunkten på 2016! Är så lycklig över vår fina 2:a. 
 
 
 
Hade en fantastisk jul och nyår! Ett bra avslut på 2016!
 
 
 
Nu hoppas jag 2017 blir minst lika bra!! Det har iaf börjat bättre!
 
 
 
 
 

IKEA möbler

Som sagt, varje ledig stund i stort sätt har gått till lägenheten efter jul. I mellendagarna hämtade Christian upp mig efter jobbet och så åkte vi till olika inredningsbutiker varje dag. Fram till idag så har vi väl varit på Ikea 2 gånger, Mio 3 gånger, rusta, clas ohlsson, Hemtex, Kungssängen, EM home, Chilli och Jysk. Vi hade (eller jag hade) väldigt mycket saker till köket som jag fått i julklapp och födelsedagsprenter (väldigt bra att önska sig sånt när det börjar närma sig flytt). Sen har vi fått en del saker från våra familjer också. Så det vi behövde var ju först och främst en säng+sängstomme, soffa, soffbord, Tv-bänk. Köksbord och stolar fick vi från en av mammas arbetskamrater och det var ett perfekt bord att börja med. Det går att göra större så man kan sitta sex personer.
 
Efter många turer så har vi nu köpt en säng+sängstomme och en soffa. Sängen levereras 30 jan och soffan 8 feb. Så när sängen står på plats kan vi äntligen flytta in!! Är så nyfiken på hur det kommer bli! Vi har satt ihop soffan själva så vi har inte sätt den färdig i butiken. 
Ikea har ju varit jättekul att handla på. Dom har ju det mesta som man behöver och det är inte svårt att spendera pengar där om man säger så. Så förra helgen var vi där för andra gången och då handlade vi lite större grejer som skulle byggas ihop. Bland annat sängstommen med förvaring. Både jag och Christian tycker ju det är kul med ikea möbler så det gick otroligt smidigt faktiskt. Det tog ju lång tid men inget krånglade och vi var överrens hela tiden! Bådar gått för blivande samboliv, eller? Kan man skruva ihop Ikea möbler utan problem så klarar man allt, haha. Vi har ju också kört våra grejer i omgångar till lägenheten, vilket gör att det mesta är redan på plats. Så när vi väl flyttar på riktigt så är det inte så mycket att ta med sig. Det har varit väldigt bra att vi fortfarande har bott kvar hemma innan vi fått alla möbler. Får väl erkänna att vi är lite bekväma av oss... 
 
Det är faktiskt så roligt som jag föreställt mig att det skulle vara, att få inreda sin egna lägenhet. Får dessutom göra det med mannen i mitt liv! 
 
Här kommer lite bilder från förra helgen
 
 
 

Julafton och Nyår

Nu tänkte jag äntligen göra ett inlägg om slutet av förra året. Varje ledig stund har gått till lägenheten så jag har inte riktigt hunnit med. 
 
På mitt nya jobb så har vi det så lyxigt att vi stänger på julafton. Vilket innebar att jag blev ledig lör, sön, mån! Dagen innan julafton fick vi vår nyckel till lägenheten! Så självklart åkte vi och kikade på den efter jobbet. Mamma och pappa fick också se den för första gången. Det var riktigt kul att äntligen få gå runt och titta på allt ordentligt och jag blev bara mer och mer kär i den. Jag älskar vår nya lägenhet! Efter titten så åkte jag hem ensam och kollade på uppesittarkvällen och hade det mysigt i soffan. Jag vann inget dock... 
Julafton var jättemysig. Jag spenderade den som vanligt med min familj, farmor och farfar och Anna. Mormor och morfar kunde inte komma i år tyvärr... Vi åt en god frukost med hemmagjord risgrynsgröt och julskinka på mackan. Därefter blev det kalle klockan tre med lite glögg, ost och kex innan middagen. Det är alltid så mycket mat på vårt julbord och man orkar aldrig äta så mycket som man vill. Men gott var det! Jag delade sedan ut julklapparna och sedan öppnade vi i tur och ordning så alla får se vad alla får. Jag hade nog varit väldigt snäll i år för jag fick nästan allt på min önskelista (japp, jag skriver fortfarande en liten lista till mamma). Jag hade ju enbart önskat mig saker till mitt nya hem givetvis. När man var mindre så skulle man nog inte kunna tänka sig att man en dag skulle bli glad för att få en dammsugare i julklapp men det blev jag! Så skönt att slippa springa runt och handla sånt själv. Andra saker jag fick till hemmet var bl.a. en stavmixer, mortel, glas, lakan och handdukar. Jag var supernöjd med allt! Även dom julklapparna jag gav verkade uppskattas. Resten av kvällen spenderades med julklappsleken (där jag lyckades kamma hem mina egna paket i år igen plus att jag fick de andras vinster som dom inte ville ha, vilket betydde massa smågrejer till hemmet!) och sällskapsspel.
 
 
 
 
 
 
Min brors fina inslagna julklappar. Hahaha! Det är insidan som räknas. 
 
 
Pappa var tomte för våra släktingar på tredje våningen. 
 
 
 
Nyår började med jobb fram till tre. Därefter åkte jag hem till Lina för att spendera kvällen där. Jag har ju firat med henne de senaste åren och vill ju inte säga nej till henne nu bara för att jag har pojkvän. Men Christian ville inte fira bara med oss två och han fick inte med sig någon vän. Därför åkte han iväg till Småland där hans föräldrar hyrt samma stuga som i somras för att komma bort från alla smällare och raketer med hunden. Jag och Lina gjorde en riktigt god tre rätters middag och drack gott. Vi hade en supermysig kväll med mycket skratt, som vanligt. Kvällen avslutades med singstar! 
 
Förrätt                                                                          Varmrätt
 
Efterrätt
 
 

RSS 2.0