FF

I helgen har hela familjen varit i Englad och kollat fotboll så jag och Christian fick en hel helg för oss själva. Vi var ute i stan i lördags och tog en fika bland annat i det härliga vädret och det var fler som gjorde kan jag säga, herregud va fullt det var på varenda café! Det blev en sväng in på saluhallen också för att köpa lite goda oliver och fetaost. På kvällen lagade vi egen pizza som blev otroligt god, så mysigt att laga mat tillsammans. Vi kollade på mello och en film och bara hade det gött, njöt av att bara vara han och jag. Igår va vi på bio. Vi såg Zootropolis, vi och alla barnfamiljer (hahah). Jag älskar ju animerade filmer och svenskt tal ska det vara. Christian tycker ju inte det är riktigt lika kul och han vill ju se med engelskt tal. Antar att det är kärlek. Jag tyckte den var bra men inte en av de bästa jag sett.... Till middag lagade vi pannbiff, stekt potatis, morötter & rödbetor i ugnen och en tomatsås. Supergott va det! På kvällen åkte jag faktiskt med honom hem, kändes inte kul att gå och lägga sig helt ensam hemma. Så idag vaknade jag upp i Kortedala och hjälpte dom att rasta Dash innan jag åkte hem för en stund sedan för att städa innan familjen kommer hem igen. Det var min helg. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i veckan. Jag väntar ju på att få börja på mitt nya jobb, Rosengården den 7 mars nästa vecka. 
 

Man blir aldrig för gammal för animerad film

Har haft fyra härliga dagar. Åkte till min kärlek i fredags och vaknade upp med honom på lördag då vi på kvällen gick ut med vänner. Jag och Christian åkte till Lina innan och åt tacos sen åkte vi gemensamt in till Biljardpalatset för att spela shuffleboard med två av Christians vänner. Det blev en riktigt trevlig kväll tillsammans med dom. På söndagen var man lite seg så det blev inte mycket gjort då. Vi tittade film och myste hela dagen. I måndags åkte jag till Lina som var ledig måndag och tisdag. Vi åt pannkakslunch och åkte sedan och kollade på "Den gode dinosaurien" på bio. Det var bara vi och fyra till i salongen så det var bara att lägga upp fötterna och luta sig tillbaka. Filmen var väldigt söt. Vi båda älskar ju animerad film. Sen åkte vi hem till henne igen och hade Pretty little liars maraton. Vi hade några avsnitt att ta igen. Otroligt mysig dag. Igår kände sig Lina lite krasslig så det blev en dag i soffan. Jag saknade Christian för mycket för att åka hem så jag åkte till honom på kvällen istället. Så såg min helg och starten på denna veckan ut. 
 
 
 

Nytt i garderoben

Då har man varit och shoppat lite nytt till vår och sommar. Självklart hittade jag allt på favoritaffären ginatricot.
 
 

FROST

Något som också är väldigt vackert är frostkristaller. Tog dom här korten här om dagen när jag väntade på bussen.
 
 

I DET ENKLA BOR DET VACKRA

I söndags var jag och min prins ute på en skogsprommenad i det vackra vädret. Plötsligt fick jag syn på den mest perfekta gren jag sett, hängandes i ett träd. Jag var bara tvungen att ta ner den och ta med den. Det var en avbruten gren från en Al, med kottarna, fröstänglar och lav på! Jag blev så lycklig (haha), vet att detta låter jätteknasigt men i min värld var det ren lycka. Visste precis vart den skulle få stå hemma. Senare på prommenaden hittade jag ytterligare en toksnygg gren som var större. Den fick följa med hem också! Så idag har jag satt upp dom hemma och det blev så fint. Tänk när man får inreda sin egen lägenhet!!! 
 
 

Love

Förra veckans oro och smärta är borta! Nu mår jag bra. Har haft en välbehövlig mysig "Alla hjärtans helg" med Christian. Vi träffas numera bara 1 gång i veckan så man längtar ju enormt mycket efter varandra under veckan när man jobbar. Vi ska bara få ordning på vår jobbsituation, så den blir stabil sen kan vi titta på eget boende och lösa denna jobbiga situation. Men jag tror det är bra att sakna och längta efter varandra också, trots att det är jobbigt. Det har ju gjort att vi typ är som nykära fortfarande även fast vi firar tre år i juni. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar honom, trodde inte det var möjligt att få sådana känslor för en person. Det bästa är att han verkar ju älska mig precis lika mycket. Han är så otroligt fin både på insidan och utsidan. I "Allahjärtansdag present" fick jag två halsband, en ring och örhängen!!! Så otroligt gulligt att han har stått där i butiken och valt ut detta till mig och smyckena var ju riktigt fina! 
 
 
 
Appropå jobb så är min provmånad på Billdals Blommor över, det har gått bra och jag har fått jobbet men innan jag tar det vill jag testa en annan blomsteraffär, som också söker personal. Ska dit på onsdag och torsdag och provjobba. Sen får jag se hur jag gör. Jag är peppad! 

Citat

Jag tycker det är en väldigt snygg inredningsdetalj att ha citat som man gillar på väggarna hemma. Det kliade lite i mina fingrar nu på kvällkvisten så jag satte ihop några bilder med citat/låttexter som jag gillar. 
 
 
 

 
 
 

Det är mycket smärta man ska gå igenom som kvinna

 
 
Nu tänkte jag bli lite intim här, ni behöver inte läsa om ni inte vill...
Har varit lite nervös och orolig den senaste veckan. Det beror på att jag igår, efter mycket om och men bestämde mig för att sätta in en hormonspiral. p-piller eller minipiller funkade inte för mig så det barnmorskan rekommenderade va då spiral, den mindre varianten. Mamma har berättat hur jobbigt det var för henne efter insättningen och att hon hade värk ett bra tag men när det lagt sig så är det ju det bästa alternativet. Barnmorskan talade nästan bara fördelar med den och hur vanlig den blivit och att många väljer den framför piller. Det lät väldigt bra och värt att ändå testa. Jag åkte dit med ett gigantiskt paket (med tanke på innehållet) från apoteket där den där lilla saken låg i. Jag försökte att hålla mig lugn, tod värktabletter innan som barnmorksan sagt. Jag kände mig varm och lite illamående innan. När jag satte mig i stolen försökte jag bara hålla blicken i taket och koncentrera mig på att slappna av. Ingreppet gick ganska smärtfritt tycker jag, det känns ju, svider som mensvärk men trodde det skulle vara värre. Jag tänkte gud va skönt nu är det över och jag kan åka hem. Men när jag reste mig och började ta på mig så började smärtan komma. Fick en hemsk mensvärk och blev nog bara blekare och blekare i ansiktet för det började svartna för ögonen. Jag sa till barnmorskan att jag måste nog lägga mig ner igen. Ja jag ser det sa hon. Hon fällde ner stolen och la upp mina fötter på en pall. Det kändes verkligen som att jag skulle svimma. Blev helt genomsvettig. Det värkte som bara den! Så där fick jag ligga, det tog en bra stund innan jag kände mig okej. Värken var dock ihållande. Fick ringa pappa så han hämtade mig, kände inte för att ta vagnen hem direkt... Så om man sammanfattar detta så tyckte jag att själva ingreppet var inte så farligt, det var värken efteråt. Det var bara hem och bädda ner sig i sängen med värme på magen. Jag hoppas verkligen att den kommer funka för mig, så man inte utsätter sig för detta i onödan!! Fy fan för att vara kvinna ibland alltså! 
 
 
 
 
 

En av favoriterna

Som florist är det svårt att välja 1 favoritblomma men trädgårdsrosor är definitivt en av dom.
 
 
 

Glammelie ros

 
 
 
 

På egna ben

Jag fick förfrågan innan jul om jag kunde hjälpa ett par med deras blomsteruppsättningar till deras bröllop. Det var via känningar inom släkten som paret rekommenderades att prata med mig. Jag såg det som en kul grej och tackade ja. Det visade sig att dom ville bara ha röda rosor överallt, från brudbukett till bordsdekorering. Vilket jag som florist inte ser som så väldigt kreativt och roligt men som i detta fallet var väldigt bra rent praktiskt och ekonomiskt. Jag kunde beräkna antalet rosor som jag behövde och använda upp dom istället för att få en massa olika sorters blommor över. Bröllopet var igår och middagen/festen ägde rum på Vänhem vid Näässlott. Det var ett och annat rum som skulle dekoreras, så det blev ett mycket större jobb än vad jag trodde från början, men jag såg det som en utmaning. Eftersom jag provjobbar just nu så tog jag hjälp av den blomsteraffären (Billdals Blommor) med att beställa hem blommorna och platsen att stå och jobba på. Jag tog mamma till hjälp igår med utkörning och hjälp på plats. Det blev en riktigt mysig mor och dotter utflykt. Det var lite krångel innan vi hittade hotellets reception som brudparet bodde på, där vi skulle lämna brudbukett med mera. Det blev en liten sväng in på en grusväg där bara hästar skulle gå t.ex. och lite letande i blåst och ösregn efter rätt hus där festen skulle äga rum för att tillslut komma rätt och börja med dekoreringen. Sen gick allt som det skulle. Jag hade haft det jobbigt utan mammas hjälp kan jag säga. Jag blev nöjd med resultatet med tanke på brudparets önskemål och det var en kul grej att ha testat på att stå på egna ben. 
 
Brudbuketten var väldigt kul att få göra. Hon valde som tur var ingen vanlig rundbunden kompakt bukett med bara röda rosor utan det blev en glammelieros, vilket jag inte har gjort mer än en gång och det var på gymnasiet. Jag blev nöjd med den men kritisk som jag är så kan jag göra den ännu lite bättre nästa gång. Huvudsaken är att brudparet är nöjda och det fick jag bekräftat igår morse på ett fint sms. Då blir man nöjd och glad!
Idag fick jag ytterligare ett sms om att deras fotograf, som hade fotat ca 200 bröllop hade aldrig sett en så fin glammelierosbukett tidigare, hon hade varit förbluffad över hur fin den var (galet kul!!!). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0